Häcken inledde Champions League med jätteskräll

BK Häcken inledde under onsdagkvällen sitt Champions Legue-gruppspel och gjorde det med en riktigt. Efter mål av Rosa Kafaji och Anna Sandberg vann Hisingelaget på bortaplan mot Paris FC.

Det var en tuff uppgift som låg framför BK Häcken när klubben gick in i Champions Leagues gruppspel. På andra sidan stod nämligen Paris FC som i sitt kvalspel hade slagit ut både Arsenal och fjolårsfinalisten Wolfsburg.

I en första halvlek där fransyskorna hade spelövertaget stod Häcken i stället för halvlekens enda mål. I den 29:e matchminuten hittade Anna Anvegård fram med en boll till Rosa Kafaji som kyligt kunde lägga in 1-0 bakom den nigerianska landslagsmålvakten Chiamaka Nnadozie.

Hemmalaget fortsatte föra spelet i början på den andra halvleken, men istället för en kvittering skulle istället Häcken utöka sin ledning. Anna Sandberg lyckade komma ifrån sin försvarare och dundra in 2-0 för Hisingelaget.

Strax efter 2-0-målet tilldelades Paris en straff som Julie Dufour säkert slog in.

Paris kom med en sista anstormning men Häcken lyckades hålla undan och inleda sitt Champions League-gruppspel med tre viktiga poäng. I nästa omgång väntar Real Madrid på hemmaplan för Häcken.