Platinumcars Arena, 2023-09-18 19:00

IFK Norrköping - Mjällby

IFK Norrköping - Mjällby AIF måndagen den 18 september 2023 på Platinumcars Arena 19:00
Dessa scener kan vi se hur många gånger som helst...

IFK Norrköping - Mjällby AIF måndagen den 18 september 2023 på Platinumcars Arena 19:00

Med Djurgårdsmatchen glömd och med den alla önskningar om att tillhöra toppskiktet i årets Allsvenska försvunna, gäller det nu att försvara den 6:e plats IFK nu befinner sig på. IFK bör kunna hålla Mjällby bakom sig, såvida de inte brakar ihop totalt och förlorar med 5 mål eller mer.

I denna omgång har hittills, Sirius formligen krossat Varberg med 7-0, så Varberg vekar ha gett upp och befinner sig nu 8 poäng efter AIK, vilket kan utökas till 9 om AIK vinner mot Degerfors. Blåvitt fortsätter att ta behövliga poäng. I toppen har Malmö tagit över ledningen, efter vinsten mot Hammarby. Häcken slår planenligt Halmstad och mot alla odds förlorar Elfsborg mot Kalmar, vilket gör att det endast skiljer 2 poäng mellan de tre topplagen. Djurgården finns sedan 7 poäng efter ledartrojkan. 

IFK kan vid vinst eller oavgjort resultat mot Mjällby, gå om Hammarby och ta över 5:e platsen. Vid förlust, inom rimliga gränser, ligger IFK kvar på sin 6:e plats, i en grupp med 5 lag, med mellan 31 och 35 poäng i mitten på tabellen. Alla dessa har då nått den magiska gränsen på 30 poäng som brukar betyda att man inte ramlar ur Allsvenskan. 

Bottenskiktet består då av de resterande lagen, där Halmstad, Göteborg och BP har några poängs marginal ner till de tre lag, Sirius, Degerfors och AIK, som alla vill undvika kval- och degraderingsplatsen. Om det blir en segrare i omgångens match mellan AIK och Degerfors, kommer det laget att ta sig upp tll nästa nvå. Om det blir oavgjort får de två och Sirius slåss om platserna 13-15, med allt vad detta innebär. Vrberg är redan avhängda. 

Resultatet mot Mjällby påverkar inte IFKs placering i tabellen nämnvärt, men en vinst till på hmmaplan vore ju en tillräcklig morot! Med Curva Nordahl i ryggen, skulle nog IFK klara detta. IFK slipper även den drygt 4 timmar långa bussresan, vilket också bör gynna dem.  

Att hålla sig kvar på 6:e platsen betyder ju en dubbelt så bra plats mot förra årets 12:a, och den platsen verkar rimligt när Riddersholm forfarande inte ger laget något högre betyg, det finns ju saker att förbättra.  

Att IFK nu har tagit nästan samma antal poäng på konstgräs och gräs, beror nog på att många fler spelare nu än tidigare, som är vana vid riktigt gräs. 

På minuskontot är Anton Eriksson avstäng p.g.a.tre varningar, men inga nya skador har annonserats. Så det vore skönt att se Khazeni i truppen igen!

Mjällby då?
Mest imponerande är givetvis segern mot Malmö på hemmaplan. 
De senaste matcherna har de en intressant rad med FVFVFV, så hålls den raden vid liv så kommer IFK att vinna!

De har inte gått så bra på bortaplan, 11 3 3 5 -2 12 detta ställs då mot IFKs hemmamatcher 11 5 2 4 +3 17.

Max Fenger och David Löfqvist är bästa målgörare med 5 respektive 4 mål. De har förstärktlaget  med mittbacken Rasmus Wikström från Brøndby, men som varit utålnad till Sønderjyske. Han har tidgare spelat med Göteborg och AFC Eskilstuna. På hans egna begäran har de sålt Ivan Kricak till Öster..
På minussidan finns också att de slarvat bort ett par baklängesmål mot Hammarby och Elfsborg. Dock har målvakten Noel Törnqvist spelat bra så att någon klubb i italienska Serie A varit nyfikna.. Nu blev Törnqvist skadad mot Kalmar men jag misstäner att det inte är så illa att han inte kan spela mot IFK.  

Summa summarum tycker jag att det ser bra ut för IFK och jag tror påen seger med ett par mål!

För oss som inte kan ta oss till Norrköping, så sänds matchen som vanligt på Discovery+ med början 18:45.

Exilsnokarna i Stockholm ses på Pitchers, på Regeringsgatan 113, som vanligt!

Framåt Kamrater! 



 

Anders Petterssonj.anders.pettersson@telia.com2023-09-17 20:15:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Höstrysaren fortsätter för Peking!
Bottenbetyg efter bottennappet mot Blåvitt
Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås