Gamla Ullevi, 2023-05-04 19:00

IFK Göteborg - Degerfors
6 - 0

IFK GÖTEBORG först ut i en tight vecka.

Svennis karriär som fotbollstränare minns vi fick ordentlig fart efter framgångarna med Göteborgskamraterna och att han började sin tränarbana på Stora Valla glömmer vi inte. Bland andra profiler som också representerat både Degerfors och IFK Göteborg hittar vi t.ex. Ralf Edström, Sargon Abraham, och Sebastian Henriksson. Och i omgångens möte lär vi träffa på Adam Carlen i blåvit tröja, han gjorde en riktigt bra match mot Norrköping och utsågs till matchens lirare.

Allsvenskan trampar vidare i högt tempo och Degerfors har en tuff vecka framför sig, där det med matchen senast mot Djurgården blir tre matcher på åtta dagar. Seriens fem första omgångar kan sammanfattas som betydligt trevligare än förra säsongens fem första, då vi var helt utan poäng och skulle förnedras av Elfsborg omgången senare. 0-6 hemma på Stora Valla, en av de största förlusterna genom tiderna och som sved ordentligt, gav eko i fotbollssverige. Men samtidigt var det ett resultat som betydde att föreningen slöt sig samman, gjorde ett omtag, redde ut den prekära situationen, och Marcus Birro fick packa ihop sitt pennskrin.

Traditionens makt är stor skrev jag inför matchen mot Elfsborg, och visst besannades det senast när vi vinner tredje raka hemmamatchen mot Djurgården denna sejour. Bästa matchen hittills i år och en härlig laginsats där Vukojevic och Mammar får extra plus i kanten. Att än en gång besegra ”Stockholms Stolthet”, som alltid figurerar i spekulationerna om det allsvenska guldet trots att två ordinarie killar i backlinjen var indisponibla känns extra bra. Det är många bra fotbollsspelare i truppen.

Nu ska vi ta oss an IFK Göteborg, en av landets mest klassiska föreningar i svensk fotboll. Tretton allsvenska seriesegrar och åtta segrar i svenska cupen talar sitt tydliga språk, och i den allsvenska maratontabellen ligger de på andra plats efter Malmö FF. Och vi som varit med ett tag minns titlarna i UEFA-cupen. Svennis karriär som fotbollstränare minns vi fick ordentlig fart efter framgångarna med Göteborgskamraterna och att han började sin tränarbana på Stora Valla glömmer vi inte. Bland andra profiler som också representerat både Degerfors och IFK Göteborg hittar vi t.ex. Ralf Edström, Sargon Abraham, och Sebastian Henriksson. Och i omgångens möte lär vi träffa på Adam Carlen i blåvit tröja, han gjorde en riktigt bra match mot Norrköping och utsågs till matchens lirare.
Årets inledning av säsongen har inte varit lika framgångsrik för Änglarna från Göteborg. Det tog ända till femte omgången innan det blev både mål och poäng. Var det vändningen? Kanske inte ändå, vi tog vår första trepoängare 2021 i Göteborg denna sejour och vi vann förra årets möte på Stora Valla. Vi åker till Göteborg med gott självförtroende

Håkan Hansson 2023-05-03 17:46:15
Author

Fler artiklar om Degerfors