Inför BP - Degerfors

Inför BP - Degerfors

Bottenstrid i allsvenskan? Känner vi degerforsare igen. I år är vi dock bättre poängmässigt än förra året. Men nu börjar det bli dags för ett trendbrott!

För att hitta Degerfors IF senaste vinst i allsvenskan behöver vi gå tillbaks till 20e maj. Då togs AIK emot på ett varmt Stora Valla. Därefter har vi spelat fem raka matcher utan seger. Nu bör det vara dags igen.
Under veckan har laget fyllts på med kompetens, i skrivande stund mittfältaren Johan Mårtensson samt anfallaren Pashang Abdulla. Dessutom ryktas mittbacken Douglas Bergqvist vara klar. Ett tydligt tecken att centrallinjen hållit för låg klass hitintills, trots det var där skon klämde inför året. Även den olyckliga skadan på Dijan Vukojevic gjorde att Werners jobb vidgades från att täppa till luckorna bakåt till att hitta åtminstone en spelare som kunde skapa (och göra!) mål. Men, nu är ett antal luckor täppta. Truppen är välfylld och snart kommer väl de första bekräftelserna på spelare ut (utöver Sabetkar som lämnade i slutet av maj). 

Lördag 17.30 blåser domare Adi Aganovic i pipan och förkunnar att Degerfors påbörjar sin 15:e match för säsongen. Motståndare är en av årets överraskande nykomlingar, Brommapojkarna. De har samlat ihop 19 poäng på 13 matcher och återfinns på 8e plats i tabellen. Väldigt starkt jobbat av ett lag som räknades ut av i princip samtliga inför säsongen. I truppen återfinns bl.a. DIF-bekante Ludvig Fritzson och på tränarbänken finns den forna storbacken Olof Mellberg som även han representerat Degerfors. 
BP har även de gjort lite förändringar i sin trupp där de värvat in Wilmer Odefalk (Djurgårdens IF), Alexander Johansson (HBK), Rebin Sulaka (Buriram United, Thailand) och målvakten Lukas Hägg-Johansson (Vejle, Danmark). 
Inga dåliga spelare som de fyllt på med i sitt lag.
I deras senaste match tog de emot AIK och förlorade med 0-2. 

Nu är det dags att samla kraft inför det som kan kallas höstsäsongen och efter debaclet mot Värnamo på hemmaplan så behöver DIF verkligen kliva upp i nivå ordentligt för att visa att vi hör hemma i allsvenskan. Vi har fortfarande platsen ovanför nedflyttning- och kvalstreck trots de svaga insatserna som vi stått för. Framförallt på bortaplan. Att vi inte ens hållit nollan under året är även det en anledning till att vi haft så svårt att samla vinster.
På lördag är det dags. Jag struntar i hur det ser ut. Bara vi fredar vårt mål och är påkopplade från start. Det spelar ingen roll hur träningsveckan sett ut. Det enda som räknas är poängen.

Nu är det dags. Nu kraftsamlar vi på läktaren och gör vårt jobb och ser till att varenda spelare i rödvit tröja höjer sin nivå.

Forza rödvitt!

Gustav Bäck2023-07-07 08:25:00
Author

Fler artiklar om Degerfors