Jernvallens Arena, 2024-04-20 13:00

Sandvikens IF - Öster

Inför Sandviken - Öster
David Seger lär bli en nyckelspelare mot Sandviken.

Inför Sandviken - Öster

Öster möter Sandviken imorgon på Jernvallen med avspark kl. 13.00.

Det har blivit dags för årets tredje match mot en nykomling och denna gång från division 1. Sandviken som kommer med 2 förluster och 1 vinst medan Öster har 1 kryss och 2 vinster.

ÖIF, som fortsatt är obesegrade, kunde förlänga den sviten när laget vann mot Örebro på Visma Arena i tisdags. En match där Öster genomgående var det bättre laget och skapade flest möjligheter att göra mål på. Vilket det också blev efter två snygga fullträffar av David Seger och Vladimir Rodic.

Sandviken som kommer efter en förlust mot Trelleborg men vann matchen innan mot Örebro. De är fortsatt obesegrade hemma och går för sin andra raka hemmaseger. Öster har haft problem med att vinna mot nykomlingar från division 1 där ÖIF tog noll poäng mot GAIS och Gefle förra året. Detta måste förbättras i år om Öster ska upp i Allsvenskan.

Det finns flera namnkunniga spelare i Sandviken såsom tidigare Östermittfältaren Emil Engqvist som nu spelar mittback. AIK anfallen Calvin Kabuye som spelade i Östersund förra året och gjorde en assist just mot Öster förra året på Visma Arena i 0-1 matchen. Den kanske mest kända spelaren i Sandviken är John Junior Igbarubah som trots att han är 32 år fortsätter att ösa in mål. Han har under två säsonger gjort 32 mål på 56 matcher och kommer vara en spelare Öster måste vara vaksamma med.

Enligt Smålandposten är alla spelare tillgängliga för ÖIF och jag räknar därmed att det blir samma elva som startar mot Sandviken. Öster har haft tre olika startelvor de senaste matcherna och jag kan tänka mig att Martin Foyston vill få kontinuitet genom att inte ändra om igen. Även om Vladimir Rodic gjorde mål i senaste matchen räknar jag med att han förpassas till bänken i denna matchen.

Tror därför det blir:

Robin Wallinder
Adam Herdonsson - Ivan Kricak - Mattis Adolfsson - Lukas Bergqvist
Manasse Kusu - Daniel Ljung - David Seger
Albin Mörfelt - Alibek Aliev - Adam Bergmark Wiberg


Mot en tredje raka seger!

Stefan Pavlovic Susastefan99.susa@gmail.com2024-04-19 17:53:00
Author

Fler artiklar om Öster