Inför: Sverige - Finland
Hjalmar Ekdal får chansen från start mot Finland. Kurtulus får börja på bänken.

Inför: Sverige - Finland

Den årliga januariturnén är här och i år tar den plats i Algarve, Portugal. Sverige spelar match mot Finland på imorgon den 9/1 för att sedan möta Island på torsdagen den 12/1.

Hjalmar Ekdal har gått med känning under veckan, men startar mot Finland. Johan Bångsbo har fått lämna samlingen efter att gått med känning tidigare under veckan. Gustaf Lagerbielke har kallats in som ersättare. Alexander Jeremejeff, Simon Gustafsson och Hampus Findell har fått lämna återbud inför samlingen. Christoffer Nyman och Victor Edvardsen har ersatt. Truppen till årets januariturne är full av unga spännande spelare. Framåt tycker jag Asoro och Nanasi ska bli extra spännande att se, två spelare som har stått för starka säsonger. Enligt fotbollskanalen on tour-gänget har Samuel Gustafsson sett vass ut på träning. Han bildar mittfält med Hugo Larsson, som hyllats av Janne.
Fotbollskanalen on tour-gänget har bekräftat att Andersson kommer mönstra två jämnstarka elvor i matcherna mot Finland och Island. 

Några övriga tankar
Bäckström ska tydligen varit på plats under januariturnén. Spännande att se samarbete mellan U21-förbundskaptenen och Janne. 

Planerna som Sverige var tänkt att träna på under veckan var så pass dålig att de endast efter några dagar blev tvungna att byta till planen där matchen ska vara. Lägg till att spelare haft känningar och att Janne fått återbud inför samlingen. Det är inte mycket som fortsatt går Janne Anderssons väg.

Det ska bli spännande att se vad Hugo Larsson och Samuel Gustafsson kan åstadkomma tillsammans på mittfältet. 

Startelvan mot Finland:
(4-4-2)
Leopold Wahlstedt
André Boman, Victor Eriksson, Hjalmar Ekdal, Noah Persson
Alexander Bernhardsson, Hugo Larsson, Samuel Gustafsson, Yasin Ayari
Moustafa Zeidan, Christoffer Nyman

Övriga lär få chansen mot Island

Malte Hjärtberg2023-01-08 17:21:00
Author

Fler artiklar om Sverige