Inför Utsikten - Öster
Öster firar mål mot Oddevold. Nu hoppas jag att det är Öster som får fira mål mot Utsikten och inte tvärtom.

Inför Utsikten - Öster

Imorgon spelar Öster borta mot Utsikten på Bravida Arena med avspark kl. 19.00.

Efter en seger hemma mot Oddevold är känslorna gladare hos Östersupportrarna. Och det var en välförtjänt vinst där Öster var det bättre laget matchen igenom. ÖIF fick göra tre mål signerat Ivan Kricak, Vladimir Rodic och Adam Bergmark Wiberg. En vinst vi ska kunna bygga vidare på.

Härnäst väntar ett mardrömsmotstånd för Öster, i alla fall om vi ska se till senaste matcherna mot dem. Av de fyra senaste matcherna som vi mött Utsikten har det blivit en seger, en oavgjord och två förluster. Men det är inte bara resultaten som varit svaga, även prestationerna.

Det har stundtals blivit för mycket inläggspel och icke organiserade anfall. Detta på grund av att Öster inte lyckats hantera Utsiktens parkerade buss. För då Utsikten lett båda matcherna mot Öster förra året har de kunnat spela på ledning. ÖIF har å andra sidan fått jaga mål och detta hoppas jag få undvika denna match.

Hur ska då Öster ställa upp? Man brukar prata om att tränare ogärna ändrar på ett vinnande lag och det brukar man utgå från att den inte gör. Men i det här fallet vill jag göra en förändring. Det är att Alibek Aliev som var avstängd senast går in i startelvan till bekostnad av Albin Mörfelt. Detta gör att Adam Bergmark Wiberg flyttas ut på vänsterkanten. Annars tänker jag mig samma startelva som senast enligt följande:

Robin Wallinder
Tatu Varmanen - Ivan Kricak - Mattis Adolfsson - Lukas Bergqvist
Manasse Kusu - Adam Herdonsson - Niklas Söderberg
Vladimir Rodic - Alibek Aliev -  Adam Bergmark Wiberg


Varför Alibek Aliev istället för Albin Mörfelt? Jag förväntar mig att det blir en match med mycket kamp vilket gör att Alibek Aliev passar bättre som nia än Adam Bergmark Wiberg. Då står det emellan Albin Mörfelt och Vladimir Rodic. Med tanke på hur begränsad Albin blev mot lågt stående Gefle väljer jag Vladimir före. Samt att han gjorde mål förra matchen.

Jag hoppas mot Utsikten se ett Öster som inte låser sig för att Utsikten backar hem utan att man fortsätter mala på och skapa målchanser för att till slut vinna matchen. En förlust och samma problem kvarstår från förra året.

Varför är det då så viktigt att vinna matchen? Dels för att hänga kvar i toppen, dels för att bilda en segersvit som gör att laget kan bygga på med goda prestationer. Framförallt att visa supportrarna att man vill spela i Allsvenskan nästa år.

Mot tre poäng mot Utsikten!

Stefan Pavlovic Susastefan99.susa@gmail.com2024-05-16 07:28:00
Author

Fler artiklar om Öster