Intervju med Samuel Brolin efter debuten i Kalmar FF. "Träningsnivån har varit väldigt hög."

Det blev tyvärr förlust för Kalmar FF i den första träningsmatchen för säsongen då man tog emot Kristianstad FC på Bergaviks IP under tisdagen. Siffrorna skrevs tillslut till 1-2 där Leon Isa blev kvällens enda rödvita målskytt. Vi fick en pratstund med Kalmar FFs nya målvakt Samuel Brolin som gjorde sin första match i sin nya förening.

Hur går dina tankar direkt efter matchen?
-Vi hann inte se den första halvleken för att vi som skulle spela den andra halvleken kom hit lagom till halvtidspausen. Men om vi ska ta andra halvlek så får vi en väldigt bra start på den andra halvlek. Vi kommer ut och dominerar första 20 minuterna och gör exakt det vi vill, sen går vi ner lite i tempo och det känns som att det ligger mer i våra händer än att Kristianstad steppar upp och vi blir lite slarviga. De kommer ju inte till några farliga lägen men det räcker med att vi får ett bolltapp och de bryter bollen och får en billig frispark när de vunnit bollen och sen är det 1-2 igen efter att vi har gjort 1-1. De sista 10 minuterna är som de är, vi försöker göra det bästa av det men jag tycker inte att vi kommer upp i nivå som vi hade de första 20 minuterna.

Hur var det att göra debut i den rödvita tröjan?
-Jättekul, jag har längtat länge efter att få spela match framförallt.

Hur har din första tid varit här?
-Jag har kommit in i gruppen på ett bra sätt, grabbarna har varit väldigt omhändertagande. Träningsnivån har varit väldigt hög. Vi har haft otur med planbyten på Gasten och utifrån förutsättningarna tycker jag att vi har hållit det så bra och seriöst vi kan.

Det är match redan nu till helgen mot Köge nere i Malmö innan ni åker till Spanien, vad tycker du att ni behöver förbättra till den matchen?
-Sett till den andra halvleken så tycker jag att vi kan ta med oss en del positivt med oss ifrån första 20-25 minuterna i hur vi positionerar oss och skapar ytor för varandra och slå sönder lagdelar hos motståndarna. Det kommer alltid finnas toppar och dalar under matcher men om vi kan få dalarna att bli kortare och topparna att bli större och under längre tid så finns det mycket positivt från matchen som vi kan bygga vidare på.

För de som inte känner till dig som målvakt, vad känner du att du kan bidra med till Kalmar FF?
-Jag känner att jag har en målvaktsprofil som i grund och botten passar ganska bra med den filosofin som Kalmar har byggt upp de senaste åren. En målvakt som bidrar med spelet bakifrån och ett mod och som dessutom defensivt kommer ut och stödjer backlinjen så gott det går. Men även plockar ner inlägg och sätter igång kontringar och erbjuder ett speldjup både defensivt och offensivt men dessutom kan hålla i bollarna och sprida ett lugn förhoppningsvis för hela laget.

Hur mycket längtar man efter ett träningsläger i Spanien efter en kylig kväll på Bergaviks IP?
-Det ska bli jätteskönt och förhoppningsvis har vi bra väder och kan kliva ut på naturgräs bli redo inför Allsvenskan. Det är kanske lättare att ha taktiska genomgångar och stå still i några minuter i sol och värme istället för att stå och frysa på Bergavik men jag ska inte klaga, konstgräsmattan här är ganska bra.

Stort tack Samuel och ännu en gång välkommen till Kalmar FF.