Isak Dahlqvist om GAIS supportrar: "GAIS supportrarna var helt tysta"

Isak Dahlqvist om GAIS supportrar: "GAIS supportrarna var helt tysta"

Isak Dahlqvist plockar ner förra veckans derbyseger samt både laget och hans individuella frammarsch genom Superettan. -Det känns som man bara blir bättre och bättre för varje match.

För prick en vecka sedan spelades en fantastisk fotbollsmatch på Gamla Ullevi, ett krig som ÖIS vann och för första gången på länge fick vi verkligen smaka på sötman av en derbyvinst, någon inte som var med under varken vår eller höstderbyt 2021 är vår alldeles egna Isak Dahlqvist.

-Detta är ju mitt första derby och jag har aldrig upplevt något bättre fotbollsmässigt än denna vinsten.

Tillslut landade publiksiffran på 13000 och det pumpades på från Östra Stå från minut ett tills dess att domaren satte pipan i munnen. Bengaler, tifo och läktarsång gick det ingen nöd från iallafall vad det gäller Östra Stå Isak Dahlqvist delar den bilden och var inte imponerad av GAIS supportrar.

-Det var sjukt mäktigt och det kändes som att det var sånt jävla liv på Östra stå medans gais supportrarna var helt tysta så det fick man ju en sjuk energi av.

Att spela ett derby är inte helt rätt med allt runt omkring och de oförutsägbara matchbilder som kan uppstå men alla i laget tycktes vara så trygga och stabila i det där fysiska spelet som ofta kokar ner till när det är derbydags. 

-Det kändes som att vi spelade helt på rätt sätt när det är derby, nånstans ligger fokus mer på att det ska bli krig och att man ska vinna liksom, och jag tycker dem skapar inte alls mycket det var läget i slutet men då ska vi ha frispark innan det kändes sjukt stabilt

I och med derbyvinsten och de föregående två segrarna känns det som att Sällskapet är stabilare än på länge och att vi har bra förutsättningar för att komma långt något som kändes väldigt långt bort så tidigt som ifjol. Isak Dahlqvist menar att stora skillnader finns från ifjol och att mycket ligger i den höga intensiteten.

-Det är mycket skillnader från förra året, vi har en väldigt bra trupp sen är det ju allt det här vi har snackat om hela säsongen den här intensiteten vi har och att det spelar ingen roll hur bra fotboll man spelar om man inte kan springa.

Ambitionsnivån är ju också på en helt annan plats i år och med stor möjlighet till 5 av 5 raka vinster innan uppehållet känns det som att detta laget har allt i egna händer och att seger är en möjlighet i varje omgång framöver. Laget ska inte ha något uttalat mål för denna säsong men säger också att Allsvenskan alltid är målet.

-Vi tar mest match för match det finns inget riktigt mål för året men sen har vi ju tydliga mål att vi vill upp i Allsvenskan sen om det är detta året eller nästa eller om tre år men det är klart att det är målet att gå upp.

Lagets utveckling i alla ära men någon som tagit stora kliv på kort tid är Isak själv som själv känner sig väldigt glad och nöjd över sitt steg från junior till seniorfotboll.

-Det känns som att man blir bättre och bättre för varje match jag vet inte det gick ju fort där från att inte få mycket speltid alls till mycket mer och det känns som man tagit det steget nu från junior till seniorspel vilket är ett stort steg, så nu känns det jättebra och skitkul

Något som imponerar på nästintill varje Öisare med Isak match efter match är hans löpstyrka, det tycks inte finnas några gränser för hans uthållighet något han själv säger är en blandning av tur i det genetiska lotteriet och hård träning.

-Jag har väl haft lite tur genetiskt tror jag för även fast man förr i tiden kanske inte förberedde sig så bra så har jag alltid haft lätt för att springa mycket men sen är det såklart allt vi har tränat på och att vi trycker på det varje dag så det är väl lite både och.

Känslan är att detta lag kan gå hur långt som helst en känsla Isak delar och vi kommer överens om att det är rimligt med 23 raka vinster fram till omgång 30.
 

Love Sanden2023-06-06 10:04:27
Author

Fler artiklar om Örgryte

Det krävs trygghet för spelarna i ÖIS
Är ÖIS inte bättre än såhär?
Kvantresultat för ÖIS mot ÖFK