Kan det verkligen vara tillfälligheter?
Huddinges högerback Michel Melkemichel (5 i vitt) störtar i slutet av första halvlek efter en offensiv passning längs högerkanten.

Kan det verkligen vara tillfälligheter?

Det var Londonklubben Millwalls fans som myntade uttrycket ”nobody likes us, but we don’t care. Nu är det dags att applicera detta på Huddinge IF. Alla dessa dubiösa och matchavgörande domslut som går oss emot i match efter match. Det kan sjuttsingen inte vara bara tillfälligheter. Vad har vi gjort för att nedkalla domarkårens vrede? Jag har ingen aning.

Lördagseftermiddagens avgörande ögonblick i sammandrag.
I 53e fälls Ousman Touray tydligt nästan en halvmeter inne i straffområdet, domaren flyttar ut till frispark och lägger bollen så att den touchar straffområdeslinjen.
I 89e svävar en intelligent chip-lobb över Syrianskas taggiga försvarslinje, Alexander Jacob kommer rusande bakifrån och nätar med direktskott. Offside. Offside? När det står en back och såsar flera meter bakom övriga.
I 90+1 rusar Pap Samba Diouf ut mot ett friläge, gör sig stor för att kunna stoppa bollen, lyckas delvis med det. Anfallaren fortsätter rakt fram, kolliderar med Papis. Gult kort för vår målvakt och straff som visar sig bli matchavgörande.

Fler ifrågasatta och matchavgörande domslut denna vår inkluderar rött kort på Papis i första hemmamatchen när han försöker undvika att bli stämplad i mellangärdet, kolliderar med Enskedespelaren. Det ger Enskede utrymme att komma igen från 1-2 till 3-2. Dessutom berövades vi en straffspark i den matchen. Vidare det röda kortet för Serge Ilondelo efter vad som ser ut som ett vardagligt hopslag. Det ger Arameisk-Syrianska möjlighet att spela jämnt med oss och till slut vinna efter ett av få ordnade anfall från deras sida. Vidare Sleipners segermål i slutminuten förra lördagen. Hur kan en spelare som befinner sig på vår mållinje INTE påverka spelet? Om inte annat så begränsar han utrymmet för vårt försvar att agera mot spelaren som avslutar.

Jag beslutade att nämna ovanstående, även om det kan tyckas vara slöseri med textutrymme, ty det finns nästan inget att skriva om från den bedrövligt dåliga första halvleken på Södertälje fotbollsarena. Jo, den här gången väljer jag den soliga läktaren men är tacksam för extra tröja och långkalsonger ty den isande nordanvinden driver även där gäck med termometerns 16 plusgrader.

Vad att notera från de inledande 45 minuterna?
Phillipe Jeanty varnad i 22a för en fasthållning. Trög i fötterna tar han den frisparken nära vårt straffområde.   
Tobias Corneliusson ställer med sin snabbhet till med problem för hemmaförsvaret som tvingas ta till alldeles för ojusta medel, Gabriel Melkemichel får gult. Ousman drar frisparken i muren och samme spelare skjuter lite senare utanför, frispelad av Tobbe.
Michel Melkemichel har två rappa avslut under slutskedet, hemmamålvakten räddar första med fötterna och ser till sin glädje att det andra smiter tätt utanför stolpen.
Syrianskas enda riktigt farliga läge kommer efter en lång högerhörna i 33e. Alexis Kousis nicklobbar tillbaka mot andra stolpen där bollen hålls ute med liten marginal. Uppföljning kommer i form av ett tungt avslut som blockeras bort.

Vi genomför dubbelbyte till starten av andra halvlek men håller på att få en kalldusch i 47e när en enkel vidareskarvning leder till friläge. Avslutet tätt utanför.  

Därefter följer vår bästa period under matchen. Vi trycker tillbaka Syrianska och Herman Johansson har ett bra läge i utkanten av straffområdet efter hörna i 51a men en hög studs gör att avslutet också blir för högt. Sedan kommer the game changer i 53e.

Ousman med ryggen mot mål, en halvmeter in på höger sida i straffområdet, vänder och får en rejäl spark rakt över benet. Ramlar utåt. Domaren blåser, dömer frispark. Huddinges fans på soliga sidan är övertygande att det är straffspark. Hemmafansen pustar ut när domaren vägrar ta korrekt domslut.  

Joacim Corneliusson tar frisparken och lyckas få bollen över muren men tyvärr alldeles för nära målvakten som kan tippa över.

Den dryga halvtimme som återstår fram till det ödesdigra straffdomslutet på tilläggstid tillhör Syrianska. Vad Huddinges utespelare sysslar med, har jag ingen aning om. Hemmalaget sågar sig med lätthet igenom gång efter annan. Papis svarar för en dubbelräddning vid friläge i 59e, en benparad på närskott vid stolpen efter kort vänsterhörna i 66e, avstyr nytt friläge i 67e, attackeras av Elias Safar som får gult kort.

Med kvarten kvar börjar tacklingarna gå överstyr och domaren är på väg att tappa matchen. Michel är vårdslös och ges gult kort i efterhand när spelet stoppas. Däremot blir det inget kort för en hemmaspelare som sänker Ousman med rena benbrytartacklingen i momentet efter Michels regelbrott.

I 77e, Papis vinner på nytt mot frilägesspelare. Två minuter senare får han hjälp när två Huddingespelare vräker sig fram som i panik för att blocka ett avslut ur farligt läge i straffområdet. I 80e, fotparad på tungt avslut, returen passerar vår målvakt, Elias Ländin rensar undan framför mållinjen.

I 84e, omarkerad hemmaspelare mitt i straffområdet (det är en dödssynd att låta sådant ske) efter inspel från sidan, jättevolley. Papis sanslös räddning till hörna!

I 89e får vi lite andrum och kan gå till motattack. Alex visar sin farlighet när han överlistar hemmaförsvaret på en långsamt dalande lyftning, placerar säkert bollen i nät. Assisterande lyfter flaggan. Tveksamt. Mycket tveksamt! Alex tog en lång löpning … Men vi är på Södertälje fotbollsarena, vilket vi blir ännu mer påminda om två minuter senare.

Friläge efter ännu en alldeles för enkel passning rakt igenom. Papis ut, gör sig stor, bollen smiter förbi, rensas av försvarare. Anfallaren springer ihop med Papis. Domaren har nästan blåst straff innan kontakten sker. Det ska bara bli straff! Papis får gult kort för att han agerar som en målvakt förväntas göra. Straffskytten rullar in 1-0 från elva meter när Papis chansar åt ena hållet.

Vi skapar en kvitteringsmöjlighet efter 90+6 när Jocke lyfter en frispark från vänstersidan mot bortre där Herman gör ett fåfängt försök att få den dykande bollen inom målramen.

Jag ifrågasätter inte det rättvisa i slutresultatet, däremot sättet det spikades.
Papis förtjänade att bli firad som poängräddare efter sin insats denna soliga eftermiddag.

Matchfakta
11/5                    Syrianska FC – Huddinge IF 1-0 (0-0)             
1-0 Antonios Bahdke (straff, 90+2).

HIF: Pap Samba Diouf – Michel Melkemichel, Aden Kasa, Elias Ländin, Görgis Alan (83 Milo Norrby) –Joacim Corneliusson, Herman Johansson, Philippe Jeanty (46 Samuel Edgren) – Baboucarr Manga (46 Viktor Widerberg), Ousman Touray (83 Måns Klint), Tobias Corneliusson (73 Alexander Jacob).
Varningar: Philippe Jeanty (22, fasthållning), Michel Melkemichel (76, ojust spel), Pap Samba Diouf (90+1, krock med motståndare!).
 

Robert Lindberg2024-05-11 17:59:00
Author

Fler artiklar om Huddinge IF