Krönika: Kollektivet brister

Krönika: Kollektivet brister

"Som om vi spelade med ögonbindel eller åtminstone försvagat djupseende"

Ännu en gång sitter jag här efter en match och känner besvikelse. Det är nu sju matcher utan seger och den tredje oavgjorda matchen i rad. Det är någonting som inte stämmer. Individuellt var det flera insatser igår som kan nämnas. Hult till exempel blir bara starkare och starkare och Valdimarsson stod för ett antal strålande räddningar både före och efter det försmädliga insläppta målet.

Jag kan ta upp fler exempel men problemet ligger inte i lagdelarna i sig utan hur väl delarna fungerar ihop. Individuellt fanns styrka men kollektivt var vi svaga. så svaga att det tog till vattenpausen mitt i första halvlek innan vi fick någon form av styre på vårt spel. Innan dess var det som om vi spelade med ögonbindel eller åtminstone försvagat djupseende. Den ena långpassen efter den andra seglade iväg eller svängde undan vilket fick mottagare att behöva jaga. Rakt igenom hela matchen hade vi väldiga problem att hålla i bollen och vi kan bara vara tacksamma att Norrköping hade samma problem då det öppnade för att få tillbaka den ganska snart.

Norrköping var defensivt svaga när vi tog ledningen men vi var i det närmaste slarviga vid kvitteringen. Vad är det för försvar att titta på bollen när den passerar istället för att försöka att åtminstone peta undan den? Vad är det för försvarsspel att helt släppa markeringen på en motståndare och därmed öppna för hans löpning in i vår egen box? Var är kommunikationen?

Det är det som är min verkliga fråga: var är kommunikationen? Vi fungera inte som ett lag för tillfället. Starka spelare utan lagkontext kan inte göra så mycket och resultaten fortsätter att gäcka oss tillsammans med självförtroendet. Vi måste få tillbaka kommunikationen och vi måste börja både lita på varandra och täcka upp för varandra. Jag vill inte påstå att det finns en osämja i laget eller mellan laget och ledningen, främst för att jag genuint inte tror det, men det är tydligt att kollektivet Elfsborg inte får det att fungera och där får vi bara jobba på för som det är nu så duger det inte.

PS
För övrigt var jag liksom alla andra djupt besviken och frågande när målet dömdes bort. Samtidigt visade bilderna att var ett helt korrekt beslut. Ett VAR-beslut utan VAR. Att det tog tid var det som var det stora problemet i slutändan och jag hoppas att när vi väl får VAR att det hela kommer gå snabbare. Det åsido var det som sagt ett korrekt beslut och domarinsatsen där skall hyllas.

 

Lars Mild2022-08-15 14:44:36
Author

Fler artiklar om Elfsborg