Guldfågeln Arena, Kalmar, 2022-11-06 15:00

Kalmar FF - Sundsvall
4 - 0

Krönika - "Kommer ni så kommer vi!"

Krönika - "Kommer ni så kommer vi!"

Inför säsongens sista match och efter debaclet på Tele2 Arena fanns ett fokus. Göra det på egen hand. Hela säsongen har det handlat om samma sak. Det egna arbetet och att inte förlita sig på att någon ska göra det åt dig.


I den allsvenska fotbollen har det visat sig att det egna arbetet är det som leder till framgång. Du kan ju alltid hoppas att en seriekonkurrent ska balla ur eller att ett lag som hjälpa dig genom att slå din granne i tabellen. Men i slutänden handlar det om den egna prestationen och det du själv kan påverka.

För oss som har följt Kalmar FF under lång tid vet vi både vad framgång, men också vad besvikelse innebär. Vi har stått i ösregnet på Örjans Vall tillsammans med människor vi aldrig tidigare mött och med den djupaste ångesten gått upp för trappan på både Stadsparksvallen i Jönköping och på Domnarsvallen i Borlänge. Även då gjorde vi jobbet själva. 4-0 mo Sundsvall är förstås ett styrkebesked även om det var en solodans där Sundsvall inte alls bjöd upp. Docks ska man komma ihåg att inga vinster är givna, inte ens mot Giffarna.

Kalmar FF 2022 har handlat om att knyta handen i sin egna ficka och inte släppa blicken från målet. Även om ett par plumpar under säsongen har lett till att en tredjedel av årets matcher slutat i förlust har vi bevittnat ett lugn i både spelarled och i supporterled som vi inte upplevt på länge. Rydströms pedagogiska och mentala genidrag för laget har skapat en känsla av lugn och trygghet som har speglat av sig på dem som stått match ut och match in och hyllat laget som de tänker på varenda j*vla dag.

Även om säsongsavslutningar lämnar ett enormt tomrum för oss supportrar och en välförtjänt semester för de aktiva har vi en ny säsong runt hörnet. Banderollerna ska rullas ihop och läggas undan i väntan på en ny eftermiddag. Sluter man ögonen kan man redan nu känna känslan när vi skålar på pubsamlingen, tejpar upp våra handgjorda banderoller, gömmer våra bengaler och memorerar den nya inmarschlåten. Allting är som vanligt.
Spelare har utmärkt sig under året på ett sätt som i april inte syntes vara möjligt. Sebastian Nanasi kom som ett skånskt yrväder och lämnade ingen supporter utan en förhoppning om ett mirakel att han stannar, Ricardo flyttade in mellan stolparna och vann supportrarnas hjärtan på ett sätt som ingen gjort sedan Petter Wastå la handskarna på hyllan. Erik Israelsson fick oss att drömma om Europa samtidigt som vi satte kaffet i halsen när han dirigerade den grönvita publiken. Netabay och Karlsson kom med Sirius på bagagelappen och tog säkra platser i startelvan samtidigt som Romario likt Sokrates fortsatte att lära Platon (Calle Gustafsson) vad Allsvensk rutin innebär.

Uppehållet kommer innehålla spelare som flyttar och spelare som får sina namn uppsatta i omklädningsrummet. Till er som lämnar vår förening under vintern vill jag på alla supportrars vägnar tacka er för allt ni gjort för föreningen. Till er som inte vet det ännu, men som under försäsongen kommer få byta till den röda tröjan, är du varmt välkommen! I Kalmar FF gör vi jobbet själva.
Visst blev man lycklig när Elfsborg lyckades tysta Friends Arena. Men utan en seger på Guldfågeln hade målet i matchen mellan de gulsvarta lagen inte spelat någon roll. Det handlar om att kavla upp ärmarna och göra din egen del.

I närheten av när vi lurat våra käraste kommer Allsvenskan 2023 blåsas igång. Men innan dess ska vi ses igen. På iskalla Gasten ska vi frysa och lära oss namn och nummer på nya spelare och återse de hjältar vi sett spela fotboll sedan länge.

Jag vill avsluta denna krönika med en hälsning till alla spelare som hört om Kalmars dåliga publiksnitt de senaste åren och oroat er över vilken supporterkultur du kommer möta under säsongen 2022. Jag tror vi har motbevisat er. Att fylla Guldfågeln med 7000 åskådare mot ett redan degraderat lag var för ett par år sedan långsökt. Nu skiter vi i vilka som kommer. Kommer KFF, då kommer vi!

Tack för säsongen 2022! Väl mött 2023!

Marcus Karlströmroda_broder@outlook.com@smaackiiee2022-11-06 20:06:51
Author

Fler artiklar om Kalmar FF

Jens Karlsson inför Mjällby AIF "Vi har inte haft problem med att fylla tiden."