Påskbergsvallen, 2023-04-30 15:00

Varbergs BoIS - Kalmar FF
0 - 0

Krönika "Matchen som ingen minns"
Bild: Emelie Hübner

Krönika "Matchen som ingen minns"

Kalmar möter Sirius i nästkommande match. Matchen i Varberg och resultatet? Ingen som vet...


Det var tydligt att Henrik Jensen ville testa en mindre rotation i matchen mot Varberg. Med anledning av Carl Gustafssons frånvaro fick Arash Jarfarpour tillsammans med Denniz Hümmet göra sina första starter för föreningen. Vissa matcher är en poäng tillräckliga och med tanke på roteringen och hur matchen utvecklade sig, är oavgjort mot Varberg fullt acceptabelt.

Bortastå lystes upp i ett vackert Valborgsfirande samtidigt som lagen intog de till viss del renoverade arenan i Varberg. Det som dock visade sig vara helt oförändrat var hemmalagets sätt att stänga in sina motståndare och inte låta de spela sitt spel. Att möta Varberg på bortaplan är en svår uppgift i sig, när hemmalaget enbart krigar för en poäng är det än mer svårt.

Alla lag har en mindre dipp ibland. För vissa åker man på stordäng och vaknar till medan andra lag kör fast så smått. Kalmar kommer ifrån västkusten med en poäng i en match som inte ens smakade mellanmjölk. Det var som att matchen hade kunnat hoppas över helt och hållet. Det enda denna matchen gav Kalmar, var ett antal kilometers löptid och en bussresa till västkusten.

Allsvenskan går denna vecka in i en av sina mer späckade perioder. Laget som bara spelar oavgjort (Sirius) och den hittills hackande guldfavoriten (Djurgården) väntar inom en veckas tid. Det som hade gynnat Kalmar inför matchen mot Sirius tror jag hade varit en helt annan utgång av matchen mot Varberg. Hade man åkt på stordäng hade man kommit revanschsugna på onsdag, hade man vunnit, hade man kommit med gott självförtroende. När vi summerar den Allsvenska säsongen 2023 tror jag ingen ens kommer minnas att vi spelade borta mot Varberg på Valborgsmässoafton. 

Gällande matchen mot Djurgården är det ett antal pinnhål upp för de rödvita. De som ska ta guldet (enligt vissa) fick se sig besegrade mot Allsvenskans näst tråkigaste lag, Degerfors och kommer med all sannolikhet att vara taggade till tänderna på Tele2 Arena. Om Malmö FF borta i den Allsvenska premiären var ett omöjligt uppdrag, är Djurgården på Tele2 snäppet värre. Huvudstadens blåa lag kommer vara hungrigt oavsett hur deras match i veckan går.

Jag vill ägna en del av denna krönika till att hylla de som hyllas bör. De som åker land och rike runt för föreningen vi alla älskar och med verbalt och visuellt stöd gör vad de kan för att laget ska vinna förtjänar mer beröm än vad de får. Kalmar har inte landets största supporterskara. Det som dock är slående för supportrar från den lilla staden i utkanten av Småland, är hur väl man står upp för varandra och bryr sig om varandra. (Ni som var med i Ljungby, ni vet). Det spelar ingen roll om vi inte har setts förut, ska du till samma stad som jag och stötta Kalmar FF, är du min vän. Kalmar FF och deras supportrar ser inte mycket ut för världen, men hjärtat och passionen är större hos dem än hos vissa av storlagen. När sittplatspubliken sviker är det “lapp på luckan” till ståplatsen på södra läktaren. Och vi går inte därifrån.

På onsdag står vi där igen och på söndagsmorgonen packar vi bussen full med förväntan, passion och hjärta. Förhoppningen är att prestationen blir bättre än senast på västkusten. Vilka var det vi mötte nu igen??

Marcus Karlströmroda_broder@outlook.com@smaackiiee2023-05-01 20:29:00
Author

Fler artiklar om Kalmar FF

Jens Karlsson inför Mjällby AIF "Vi har inte haft problem med att fylla tiden."