Guldfågeln Arena, Kalmar, 2023-04-23 15:00

Kalmar FF - Halmstads BK
2 - 0

Krönika - "Sitt ner och håll k*ften"

Krönika - "Sitt ner och håll k*ften"

Har han några svagheter? Vänta ni bara säger de så kallade experterna som bara väntar på Kalmars ras. Som Kalmarsupportrar kan vi sitta lugnt i båten och bara flyta omkring medan resten av fotbollssverige försöker hitta saker som kan sänka oss.

En nykomling kan presentera sig på två sätt. Antingen kan man överraska och vara svårslagna likt KFF 04, eller kan man vara lite mer som Dalkurd och AFC. Man tar hissen upp till Allsvenskan men kliver aldrig ur, kan man säga. Halmstad har under de senaste åren snabbt klivit ut på den Allsvenska våningen men sedan gått in i hissen igen till Superettan innan dörrarna har hunnit slå igen. Många inklusive mig själv har hyllat hallänningarnas inledning. Mot KFF visade man nog sitt rätta jag, man är väldigt uddlösa.

Halmstad har visat att man kan chocka lagen från huvudstaden, men mot KFF bevisade man ingenting. Man är hotade i princip ingenting och mer eller mindre gav Kalmar vinsten med öppna armar.

Samtidigt som Kalmars mittfält lirade kvadraten där HBK stod som koner och Rajovic tilläts gå upp och nicka efter behag signalerade Sydostkurvan att det fanns en (om än tillfällig) ny serieledare i staden. Efter nio poäng på fyra matcher bör Kalmar ha bevisat för alla så kallade experter att det händer något i mörkaste Småland. När alla experter fiskar efter de största lagen i serien håller vårt lag på att äta upp sig. Kanske är det snart dags för experterna att de fram de stora dragen.

Mattan på GFA har skällts ut med jämna mellanrum och visst består den just nu av mer jord än glänsande gräs. Jag kan dock inte undvika att ställa frågan som nog fler av oss undrar. Om Kalmar FF presterar denna typ av fotboll på det obefintliga underlaget, vad får vi då se under sommaren?
Tillbaka till Rajovic. Han har nu presenterat sig på allvar. Även om han var på gränsen till utskälld innan säsongen började och sågs som en väldigt tafatt ersättare till Oliver Berg bör även den mest skeptiska supportern se hur Kalmarsupportrarna myser och motståndarna har börjat gnissla tänder.

”Tre mål på fyra matcher bevisar ingenting” säger vissa. ”Sätt dig ned, säger Mileta”. Om Maxwell till synes kom helt oscoutad så är Mileta raka motsatsen. Visst jag är partisk i målet, men om Rajovic inte är nominerad till månadens spelare snart, så går inte signalen ända upp till Stockholm.
”Har han några svagheter?” lydde min fråga till Emin Nouri och han ställer sig lika frågande som oss andra. Huvudpersonen menar att han har svagheter men helst inte pratar om dem. Varför ska han prata om dem? Varför ska vi försöka vara negativa? Mileta gör mål, Ricardo håller nollan och Kalmar i princip leder Allsvenskan.

Efter en enkel trea mot Halmstad väntar fjolårets kvallag Varberg. De grönsvarta har inte gjort sig kända för att vara särskilt fina i sitt spel. För Kalmar väntar ett par matcher mot, på pappret, sämre motstånd och kravnivån höjs. Kalmar har hittills besegrat västkustens två blå lag och ska i slutet av veckan att inte heller det gröna laget lämnas åt slumpen.

När Kalmar FF bevakade sin ledning i slutet av matchen, och de flesta journalister började förbereda sig för den stundande presskonferensen, hördes Sydostkurvan vädra att att guldet ska hem till Norrliden. För ett par år sedan, hade vi skrattat åt tanken. Nu finns den inom räckhåll.

Nästa år spelar Kalmar Champions League….ja kanske det!
 

Marcus Karlströmroda_broder@outlook.com@smaackiiee2023-04-24 14:59:00
Author

Fler artiklar om Kalmar FF

Jens Karlsson inför Mjällby AIF "Vi har inte haft problem med att fylla tiden."