Lagbanner
Erik Lund - inför säsong 2024
Erik Lund. Foto: Peter Stenbaeck

Erik Lund - inför säsong 2024

Alldeles strax kickar säsongen 2024 igång med träningsmatch mot FC Trollhättan på Skarsjövallen med avspark 12:00! LSK FANS har passat på att ta pulsen på Erik Lund för att kolla läget i truppen och vad han har för tankar kring jakten på nya spelare, truppen och målsättningar.

Just i detta nu, hur är känslan inför kommande säsong och med laguppbygget? 
Det känns ganska bra, vi har i princip fått behålla det vi ville behålla från förra året. Förutom att säkra mycket av det laget som avslutade året på ett väldigt fint sätt har vi lyckats få hit spelare som ökar både konkurrensen och kvaliteten i laget.
 
Truppen i sig ser verkligen intressant ut om man ser till pappret, vad ser du för styrkor och svagheter med dagens trupp?
Vi är en väldigt ung trupp där det inte finns jättemycket division 1 erfarenhet, det är väl en svaghet. Det som är våran styrka är att vi som grupp är oerhört ambitiösa och viljan att bli bättre är enormt stor!
 
Vilken position ser starkast ut och vilken position behöver förstärkas ytterligare innan seriestart?
Jag tycker att vårat mittfält ser väldigt starkt ut. Både backlinje och forwards behöver förstärkas lite ytterligare.
 
Hur skulle du beskriva känslan hos spelarna?
Jag tror den är bra, vi har tränat väldigt hårt och spelarna ser starka ut.
 
Det florerar en del rykten i media om tilltänkta nyförvärv, kan du berätta vad du ser för potential och vad de skulle kunna bidra med i årets trupp om de blir värvade?
Mustafa Omran Saleh (blev klar i veckan): Bra spelare :) 
 
Fabian Falkstrand: Bra spelare som spelade med oss förra året, vi hoppas kunna gå i mål med honom.
 
Jesper Zetterlund: Bra målfarlig spelare.
 
 
Äntligen drar träningsmatcherna igång och hur är känslan inför dessa möten med FC Trollhättan och IFK Göteborg som står på spelschemat de närmaste dagarna?
Det känns väldigt kul att matcherna drar igång. Vi kommer ge hela truppen speltid i dessa två matcher och närmar oss att vara redo 90 min.
 
Vad vill du få ut av träningsmatcherna, av truppen och de som provspelar?
Att vi hela tiden tar steg framåt och att de nya spelarna lär sig hur vi vill spela. Spelarna som var med förra året vill jag visar vägen och tar nya steg.
 
Med det spelarmaterial du har att tillgå idag och med de värvningar du hoppas kunna knyta till truppen. Vad har du för realistiska mål och drömmar med säsongen?
Vi ska utvecklas både som grupp och individer. Vi har en väldigt hög potential hos spelarna som det gäller att ta vara på. Både från ledarhåll och spelarhåll.
 
Som supporter drömmer man så klart om att ta sig upp till Superettan igen, hur går dina tankar om att ta sig dit?
Det är såklart drömmen för alla att gå upp i superettan igen. Men LSK måste utvecklas både organisatoriskt och sätta upp en långsiktig plan för att nå dit.
 
 
LSK FANS önskar dig lycka till med ditt fortsatta laguppbygge och den kommande säsongen!
 

Kristin Lundholm2024-02-24 10:44:00
Author

Fler artiklar om Ljungskile

Nu är det allvar