Malmö - Varberg 5-0 - Di blåe vann i Alis show

Efter ett litet turligt ledningsmål sprang MFF i från jumbon Varberg och vann med klara 5-0.

Henrik Rydström roterade runt lite mot seriens sämsta (sorry) lag när Varberg kom på besök. Lasse Berg Johnsen som varit given sen han kom bänkades och istället satsade man på ett mer, minst sagt, offensivt innermittfält med Nanasi och Pena, men man var kvar i ett 4-2-3-1 trots allt.
Noterbart var också att Johan Dahlin stod över på grund av en överansträngning.

Diawara
Olsson, Jansson, DC, Busanello
Pena, Nanasi
Jörgensen, Rieks, Ali
IKT

Som förväntat tog Malmö iniativet omgående men inledningsvis var inte Varberg helt ofarliga. Malmös offensiva mittfält hade en del problem med Varbergs omställningar och det kändes inte helt stabilt när man tappade boll.

Allt eftersom halvleken fortled började Malmö allt mer närma sig ett ledningsmål och inte minst var det Taha Ali som hotade från sin vänsterkant, men också Jörgensen såg vassare ut än han gjort på slutet. Lite för ofta valde dock Malmö att passa så fort man kom in i straffområdet och det gjorde att man inte kom till så många vassa chanser som man kanske borde sett till övertaget.

Bäst chanser var ofta kopplade till antingen Ali eller Martin Olssons hörnor, men ledningsmålet kom efter en fin återerövring av Jörgensen efter en dryg halvtimme. Dansken vann tillbaka bollen efter att själv ha passat fel och han fick fram bollen till Busanello som drog på skott. Skottet blockerades men inte bättre (Ehh.. Sämre?) än att den studsade fram till Nanasi som kunde rulla in bollen i öppet mål eftersom målvakten kollrats bort vid blocket.

Strax efteråt hade Malmö bollen två gånger i ribban efter en hörna från Olsson på högerkanten. Först Pena av alla människor och sen Isaac Kiese Thelin på returen. Men inget mål och 1-0 stod sig halvleken ut. En bra halvlek men också en halvlek där man inte riktigt fick ut allt offensivt. Det skulle dock komma...

Andra halvleken höll på att börja lite otäckt när Varberg hittade en fin yta strax framför MFF:s backlinje men skottet gick mer eller mindre rakt på Diawara och närmare än en hörna kom inte Varberg. Istället började Malmö komma allt närmare ytterligare mål efter en en timmes spel kom tvåan, som mer eller mindre var spiken. Ali vann tillbaka bollen i offensivt straffområde, vände ut och in på sin back och slog sen ett hårt och lågt inlägg som stöttes i det egna målet fram till 2-0.

Efter målet bytte MFF ut Pena, Jörgesen och Rieks och satte in Otto Rosengren, LBJ och Stefano Vecchia. Det skulle visa sig vara nådastöten.
Rosengren hann knappt komma in innan han dunkade in trean från långt håll efter att Berg Johnsen vunnit boll på offensiv planhalva och fått fram bollen till den unge mittfältaren.

Tio minuter senare var det dags igen. Otto snappade upp en dålig passning från Varbergs försvar och serverade Taha Ali med en tunnelpassning och så fick även Ali bli målskytt. 4-0. Också helt rätt och riktigt att Ali fick göra ett mål då han varit planens dominant och showkung.

På övertid kom även femman. Ett inlägg från Otto halvbröts av en Varbergspelare och bollen landade hos Stefano Vecchia som iskallt placerade in bollen på ett tillslag. Hög kvalitet på det avslutet. 5-0. 11-0 totalt mot Varberg. Inte illa.

---------------
Då var Malmö tillbaka i serieledning, om än möjligen tillfälligt. En bra dag på jobbet.

När Ali har en sån här dag är han ju rent hopplös att möta såklart. Varberg fegade tyvärr med att byta ut hans varnade motspelare.

Ottos och LBJs inhopp var också riktigt fina.

Martin Olsson fortsätter att hålla riktigt bra klass. Viktig spelare både med kvalitet och attityd. Dessutom slog han de bästa hörnorna jag sett i år.

Ja, detta var den lättaste matchen vi hade kvar. Nu väntar tre riktigt tuffa motstånd men då är det inte tråkigt att gå in med det självförtroende som bör ha byggts upp ikväll.