Max Svensson till Kalmar FF!

Max Svensson till Kalmar FF!

Under torsdagen blev det klart med en ny värvning till Kalmar FF. Den offensive mittfältaren Max Svensson vänder hem till Sverige efter att ha spenderat den senaste tiden i den nederländska klubben Willem II.

Han påbörjade sin fotbollskarriär i klubben Teckomatorps SK. Han kom till Helsingborgs IFs akademi som 15-åring och gjorde sin Allsvenska debut för föreningen under säsongen 2016. Efter 61 matcher i Allsvenskan och 62 matcher i Superettan var han redo för ett utlandsäventyr. Under säsongen 2021/2022 gick flyttlasset från Helsingborg och Sverige till den nederländska klubben Willem II. Första säsongen i sin nya klubb fick han speltid i 34 matcher och gjorde 1 mål och 4 assist. Under säsongen efter fortsatte han på den inslagna vägen och spelade 37 matcher och bidrog med 7 mål och 2 assist. Den sista säsongen i klubben blev det 4 mål på 24 matcher.

Nu väntar alltså Allsvenskan och Kalmar FF där han har skrivit på ett avtal som sträcker sig över denna säsongen. Han kommer att spela med nummer 28 på ryggen.

Vi på Röda Bröder hälsar Max välkommen till Smålands Stolthet och ser fram emot att se honom i den rödvita tröjan.

Christoffer Karlströmkalmarcoffe2024-07-04 22:20:00
Author

Fler artiklar om Kalmar FF

Jens Karlsson inför Mjällby AIF "Vi har inte haft problem med att fylla tiden."