Mittfältskuggen förlänger

Mittfältskuggen förlänger

Michael Baidoo väljer att stanna i IF Elfsborg.

Stjärnan Michael Baidoo kom till IF Elfsborg 2022. I början var det svårt med speltid, men han utvecklades och tog steg efter steg och har blivit en nyckelspelare i den gulsvarta tröjan. Idag kom det fina beskedet om att han förlänger med klubben över säsongen 2027.

– Det är en väldigt bra känsla! Jag har varit här två år nu och det känns jättebra att skriva på en förlängning, säger spelaren ifrån Ghana till Elfsborgs hemsida.

Han fortsätter:
– Det har varit en fantastisk resa hittills. Jag har utvecklats väldigt mycket både som spelare och som person under de här två åren och är glad över att vara här. Jag försöker alltid att lyssna på tränarna och ta de råd som ges. Mitt mål är att utvecklas varje dag och hela tiden bli bättre. 

Anledningen till att han förlänger är att han trivs jättebra i klubben.
– Från första dagen när jag kom hit så har alla behandlat mig bra och alla i klubben är välkomnande. Man känner sig som hemma direkt. Stödet som supportrarna ger är också helt fantastiskt och klubben känns som en stor familj. Jag har ingen brådska någonstans utan känner att det här är rätt steg på min resa i karriären. Klubben har gjort väldigt mycket för mig och det känns som att jag är på rätt plats.

Klubbchef Stefan Andreasson:
– Michael har sedan han kom till oss inför säsongen 2022 utvecklats till en av Allsvenskans bästa mittfältare. Vi är idag glada och stolta att Michael trivs så bra i Borås och i Elfsborg att han nu väljer att förlänga i stället för att vara lockad av de alternativ som funnits. Michael är enormt uppskattad i föreningen och jag hoppas att det här ger rätt signaler till vår omgivning om våra ambitioner. Nu ser vi framemot att börja tävlingssäsongen 2024 med Michael återigen som en nyckelspelare och person i laget.  

Manager Jimmy Thelin:
– Michael har tagit stora steg i sin utveckling sedan han anslöt till oss och han har varit viktigt för oss på flera positioner på mittfältet. Den stora delen handlar om hur han vuxit som ledare, ger energi till lagkamrater och tar ansvar på planen.

Tidigare klubbar 24-åringen har spelat för är Vision, FC Midtjylland, Fredericia, Jerv och Sandnes Ulf.


 

Maximilian Dammmaximiliandamm@hotmail.com2024-02-17 18:20:00
Author

Fler artiklar om Elfsborg