Nickmålen fällde IFE

Djurgården var vassare än Elfsborg.

Bortamatch mot tufft motstånd, Djurgårdens IF. Elfsborg började köra direkt. Efter bara några sekunder kom Simon Strand på kanten. Han passade in till Alexander Bernhardsson som gav bollen vidare till Per Frick. Anfallaren avslutade rakt på målvakten. På returen avslutade Michael Baidoo bollen på en spelare i Djurgården och det blev en hörna. Marcus Danielson nickade bort bollen på hörnan. Niklas Hult snappade upp det. Ytterbacken lyfte upp bollen till Per Frick som nickade bollen över mål. Djurgårdens första målchans resulterade i matchens första mål. Gustav Wikheim blir nerdragen. Magnus Eriksson drog in den i straffområdet. Hjalmar Ekdal mötte och nickade in 1-0. Det var efter tio minuters spel. Två minuter senare fick Per Frick en varning när han armbågade Hjalmar Ekdal i ansiktet. Efter det varnades även Djurgårdens tränare Thomas Lagerlöf för protester. I minut 14 sköt Magnus Eriksson bollen på en Elfsborgsförsvarare och till en resultatlös hörna. Två varningar kom efter 23 minuter. Simon Strand och Elias Andersson hade fula dueller mot varandra. Kalldusch och 2-0 i minut 26. Elias Andersson slog in ett inlägg mot Hampus Finndell. Mittfältaren stod ren och fick huvudet på bollen. Efter 33 minuter kom Alexander Bernhardsson högt upp i planen. Drog ett tungt skott. Jacob Widell Zetterström boxade ut bollen. Niklas Hult avslutade rakt på målvakten i minut 42. En minut senare vek Joel Asoro in och sköt. Hákon Rafn Valdimarsson räddade till en resultatlös hörna.

I paus blev Jeppe Okkels utbytt. Jacob Ondrejka kom in. André Römer sköt bollen över mål tidigt i halvleken. Alexander Bernhardsson fintade sig förbi tre djurgårdare och drog bollen utanför mål efter 51 minuter. Gustav Wikheim var snabb och sköt ett litet skott mot mål, Hákon Rafn Valdimarsson plockade. Efter en timmas spel sprang Gustav Wikheim på kanten. Passade in bollen mot Victor Edvardsen som skarvade bollen över mål. I samma sekvens blev Maudo Lamine Jarjué skadad och utbytt. Gustav Henriksson ersatte. Samtidigt gjorde DIF ett dubbelbyte. Haris Radetinac och Besard Sabovic mot Victor Edvardsen och Hampus Finndell. Simon Strand slog in bollen i straffområdet efter 64 minuter. Per Frick cykelsparkade utanför. En minut senare kom Joel Asoro nästintill fri, men Hákon Rafn Valdimarsson tog bollen. IFE pressade och pressade. Emmanuel Boateng hade ett skott i stolpen och Per Frick ett skott rakt på målvakten. Dubbelbyte efter 71 minuter. Michael Baidoo och Per Frick ersattes av Sveinn Aron Gudjohnsen och Rasmus Alm. Gustav Henriksson tog ner Haris Radetinac och blev varnad en minut senare. Haris Radetinac drog ner André Römer och fick gult kort i minut 77. Rasmus Schüller mot Emmanuel Banda i minut 80. Elfsborg fick ett grymt frisparksläge en minut senare. Jacob Ondrejka bombade in bollen stenhårt i mål. I minut 87 gick Gustav Wikheim ut och in kom Jesper Löfgren. En minut senare blev Marcus Danielson varnad när han sprang ner Jacob Ondrejka. Yttern sköt bollen över mål. På övertid blev Alexander Bernhardsson varnad efter duell med Magnus Eriksson. André Römer varnades även han. Något av det sista som hände i matchen var att Alexander Bernhardsson sköt bollen rakt på mål.

Djurgårdens IF – IF Elfsborg: 2-1 (2-0).
Målskyttar: 1-0 – Hjalmar Ekdal (10). 2-0 – Hampus Finndell (26). 2-1 – Jacob Ondrejka (81).

Djurgårdens IF:s startelva:
Jacob Widell Zetterström – Piotr Johansson, Marcus Danielson, Hjalmar Ekdal, Elias Andersson – Magnus Eriksson, Rasmus Schüller (Emmanuel Banda, 80, Hampus Finndell (Besard Sabovic, 62) – Joel Asoro, Victor Edvardsen (Haris Radetinac, 62), Gustav Wikheim (Jesper Löfgren, 87).