Nyckelspelaren säljs

Nyckelspelaren säljs

Simon Olsson flyttar ut i Europa.

Simon Olsson har varit en garanti på Elfsborgs mittfält i ganska många år nu. Idag släpptes nyheten om att han har sålts till Heerenveen.

25-åringen till Elfsborgs hemsida:
– Det kändes som att det var rätt tidpunkt, och det känns bra att gå nu. Det har alltid varit kul att ta på sig Elfsborgströjan och spela framför fansen, det har varit en glädje varje gång. Jag har njutit varenda match. Det är svårt att förklara hur mycket Elfsborg har betytt för mig, så mycket som jag har utvecklats. Det har varit den bästa tiden i mitt liv. Jag vet inte ens hur jag ska tacka Elfsborg om jag ska vara ärlig.

Han fortsätter:
– Jag vill bara hälsa ett stort tack för allt, och jag hoppas vi ses snart igen. När det väl sker så hoppas jag att jag är välkommen tillbaka. Det finns nästan inget annat alternativ, det är där jag utvecklats mest och har gjort mig till den jag är. Elfsborg är jag. Jag önskar jag kunde ge alla en stor kram, men det får jag göra en annan gång. Elfsborg har betytt allt för mig, så stort tack igen.

Klubbchef Stefan Andreasson:
– Ännu en gång kan vi lyckönska en av våra egna spelare som gjort hela resan från ungdomssektion till vårt A-lag. Under sin tid i A-laget har Simon skämt bort oss på planen med en helt unik spelstil som vi kanske aldrig tidigare sett och han har under flera år absolut varit en av de bästa mittfältarna i Allsvenskan. Det har givetvis funnits flera intresserade klubbar tidigare men det har alltid slutat med att vi tillsammans tackat nej och i stället kommit överens om kontraktsförlängningar. Simon har varit en person som vi alla tagit in i våra Elfsborgshjärtan, alltid positiv, bidragit med energi och glädje runt föreningen, varit lojal och förtjänar verkligen den här chansen. Nu ska det bli väldigt intressant att se om han kan snurra med spelarna i Eredivisie också. SC Heerenveen är en klubb som vi har en bra relation till sedan tidigare efter flera tidigare transfers, Lasse Nilsson, Zeneli, Dresevic, Rami Kaib, och när de väl visade intresse så har affären blivit precis på det sätt vi önskar.

Manager Jimmy Thelin:
– Simon är en spelare som har växt som person och spelare. Han har satt lagkamrater i mycket bra lägen både genom möjliga och så gott som omöjliga passningar. Hans blick för öppnade passningar och hans förmåga att spela under kontroll vid press är på en nivå jag tidigare inte upplevt som tränare. Simon har gjort stort avtryck i IF Elfsborg både som person och spelare och det ska bli kul att följa hans framtid och vi önskar honom framgång.

Sedan innan spelar Rami Kaib i klubben.

Simon Olsson föddes den 14:e september 1997. Mittfältaren började spela i IK Östria Lambohov. Gick sedan vidare till Karle IF, därefter till AFK Linköping. Det blev tio matcher i A-laget innan han kom till Elfsborg 2014. Det blev totalt 139 matcher och 13 mål i den gulsvarta tröjan.

Lycka till Simon, denna chans är du verkligen värd!

Maximilian Dammmaximiliandamm@hotmail.com2022-08-02 14:15:00
Author

Fler artiklar om Elfsborg