Oliver Berg klar för Malmö FF

Oliver Berg klar för Malmö FF

Då var saken klar, Oliver Berg lämnar Djurgården och återförenas med Henrik Rydström i Malmö FF.

Oliver Berg har skrivit på ett kontrakt med Malmö FF som sträcker sig över säsongen 2026.
Den norska offensiva spelaren kommer närmast från Djurgården där han toppar Stockholmslagets interna poängliga, men han gjorde sig känd för den allsvenska publiken i Kalmar FF, där han under säsongerna 2021 och 2022 var lagets bästa spelare.

Övergången till MFF kom hastigt och lustigt och det torde vara en skänk från ovan för MFF-tränaren Henrik Rydström som inte gjort någon hemlighet av att han gärna hade fått med sig sin stjärna vid flytten till MFF i höstas. Nu förenas de två och förhoppningsvis kan Berg vara nyckeln till att få MFF att bli mer effektiva offensivt.

Sportchef Daniel Andersson säger så här till mff.se:
– Oliver Berg är en extremt duktig spelare som Henrik Rydström dessutom känner väl sedan tidigare. Det är en offensiv spelare som löper mycket och är stark och robust i spelet, samtidigt som han gör mycket poäng.
– Han har många dimensioner i sitt spel och kan spela på i stort sett alla offensiva positioner. Det ger oss bra möjligheter.

Huvudpersonen Oliver Berg själv säger i samma artikel:
– Man har alltid sett Malmö som det största i Sverige. Det har varit jobbigt att komma hit och försöka få ett resultat. Det känns väldigt kul att vara här nu.
– MFF spelar en attraktiv fotboll som jag tycker om. Min relation till Henrik är också bra. Det är två viktiga faktorer till varför jag är här. Nu vill jag komma in i gruppen på ett bra sätt och bidra till att Malmö FF vinner matcher. Det är första prioritet.

Oliver Berg kommer att bara tröja nummer 20 i Malmö FF.

Hjärtligt välkommen till Malmö FF, Oliver!

Pontus Kroon2023-08-21 16:21:29
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Blått en Podd: Stannar Rydström?????