Örebro SK - IFK Göteborg 0-2: Andra raka segern!
Lasse Vibe har inlett jakten på ny skytteligaseger i Allsvenskan.

IFK Göteborg har fortfarande full pott i Allsvenskan och på onsdagen besegrades Örebro med 2-0 på bortaplan.

Konstgräset på Behrn Arena var spelplatsen för Blåvitts andra allsvenska match i år när man gästade Örebro på onsdagskvällen. Jörgen Lennartsson valde att starta med exakt samma uppställning som i premiären mot Åtvidaberg. I övrigt hade truppen försvagats en aning då anfallaren Mikael Boman dragit på sig en höftskada, vilket innebar att Karl Bohm tog plats på bänken.

Blåvitt inledde matchen mycket trevande och hemmalagets Ahmed Yasin hade en tidig stolppträff sedan han kommit fram på sin högerkant. Den irakiske landslagsmannen var ständigt ett oroande moment och hade även senare ett par halvfarliga lägen, men utan att det resulterade. Efterhand jobbade sig emellertid IFK Göteborg mer in i matchen.

Offensivt började spelet sätta sig mer och mer och vid ett par tillfällen utnyttjade de blåvita ett taffligt mittfältsspel från förre lagkamraten Nordin Gerzic som förlorade bollen i utsatta lägen. Med tio minuter kvar av halvleken kom så första målet när Lasse Vibe och Gustav Engvall försökte sig på ett samarbete i straffområdet. Daniel Björnquist bröt passet men inte bättre än att bollen gick till Emil Salomonsson som fyllt på från sin högerkant. Skottet gick in otagbart bakom Oscar Jansson och Salomonssons tionde allsvenska mål i karriären var ett faktum.

Den andra halvleken började precis som den första. Ahmed Yasin lyckades återigen pricka stolpen i vad som skulle vara en inledande press för kvittering från hemmalagets sida. Det mesta handlade om Örebro efter paus, men Lasse Vibe stack emellan med ett friläge sedan han snott bollen av islänningen Eidur Sigurbjörnsson. Avslutet var dock tamt och rullade utanför Janssons högra stolpe.

Mitt i halvleken hettade det till en aning då ÖSK:s anfallare Kalle Holmberg kolliderade med IFK:s målvakt John Alvbåge. Alvbåge blev påtagligt irriterad men domare Glenn Nyberg valde att fria. Kanske hade bedömningen sett annorlunda ut om inte Holmberg haft ett gult kort sedan tidigare. Resultatet av tumultet som uppstod blev så småningom att Haitam Aleesami i IFK och Nordin Gerzic i ÖSK fick varsin varning.

Bara några minuter senare hade just Kalle Holmberg ett gyllene läge att kvittera men Alvbåge räddade med en fin parad. Daniel Gustavsson högg som en kobra på returen men bollen gick högt över målet. Istället skulle det rassla till i den andra änden i matchens slutskede. När en minut återstod av ordinarie tid visade inhopparen Thomas Mikkelsen och Lasse Vibe prov på strålande danskt samarbete när den sistnämnde sköt in sitt första mål i Allsvenskan 2015. Fjolårets skyttekung har presenterat sig och han fastställde således slutresultatet 2-0.

Örebro SK - IFK Göteborg 0-2

Mål: 0-1 Emil Salomonsson (34), 0-2 Lasse Vibe (89)

Gula kort ÖSK: Holmberg (52), Gerzic (68), Valgardsson (72)
Gula kort IFK: Aleesami (68), Ankersen (81)

Örebro SK (4-4-2): Jansson; Björnquist, Sigurbjörnsson, Nkili, Valgardsson; Yasin, Gerzic, Åhman Pehrsson, Gustavsson; Holmberg, Pode (Seaton, 58)
Tränare: Alexander Axén

IFK Göteborg (4-4-2): Alvbåge; Salomonsson, Bjärsmyr, Romne, Aleesami; Ankersen, Svensson (Pettersson, 84), Eriksson, Rieks (Smedberg-Dalence, 87); Vibe, Engvall (Mikkelsen, 69)
Tränare: Jörgen Lennartsson