Självsäkrare ÖIS möter Skövde

Självsäkrare ÖIS möter Skövde

I tisdags kom trepoängaren äntligen. På måndagen jagar Sällskapet nya möjligheter att avancera uppåt i tabellen när man möter Skövde AIK.

De senaste veckorna som ÖISare har varit en påminnelse om hur nervöst och jobbigt det kan vara att älska ett fotbollslag. Efter veckor av förtvivlan tändes ett stort ljus av hopp under tisdagens match där vi äntligen lyckades ta en seger. På måndag ställs vi mot Skövde AIK. Ett lag som lyckades skaka om oss fullständigt senast vi mötte dem. Inför måndagens match är känslan dock att ÖIS har några nya ess i rockärmen. Förhoppningsvis kan dessa skapa rödblå magi på Gamla Ullevi och få oss att avancera uppåt i tabellen. 


Det var bara lite drygt tre veckor sedan vi mötte Skövde senast. Inför matchen pratades det om att en seger var det enda alternativet. En match likt den troddes kunna få oss att vända på trenderna. Så icke. Det blev en tung förlust på bortaplan. Den huvudsakliga anledningen till att jag tar upp en match vi alla vill glömma är att den kom att bli ett uppvaknande för oss. En påminnelse om att superettan är en liga där små marginaler kan skapa stora problem. Efter debaclet i Skövde kunde vi inte längre blunda för att krisen var ett faktum. Det var dags att börja agera. Något vi gjorde genom att låna in både Kevin Holmén på mittfältet och Villiam Dahlström som anfallare.

Varje match de senaste veckorna har varit en kamp för att vända på segerlösa sviter. Just detta lyckades vi mycket väl med under matchen mot Helsingborgs IF i tisdags. Sällskapet såg piggare och självsäkrare ut i sina aktioner. Tidigare nämnda Holmén och Dahlström tillförde nya dimensioner i sitt spel, något som bland annat skapade nya luckor för Noah Christoffersson som verkade trivas med sin nyfunne lirarvän Dahlström i offensiven. Vi fick med oss tre poäng hem till Göteborg och förhoppningar om att klättringen uppåt är inledd. 

I skrivande stund ligger ÖIS på en 14:e plats i tabellen. Det är inget annat än en jobbig, oroväckande och problematisk situation. Vad vi däremot måste återkomma till är just att marginalerna är små i Superettan. Även om vi ligger precis på gränsen till direkt nedflyttning har vi samtidigt inför omgången sex poäng till 5:e plats. Vi spelar i en serie där allt kan ändras på några veckor, någonting som kan kännas lika brutalt som vackert. 

Om vi ska ta en lite närmare titt på Skövde AIK kan vi konstatera att det går mycket motigt. Sedan vinsten mot ÖIS har man förlorat två raka matcher. De är kvar på sin jumboplats i serien med 7 poäng upp till Helsingborg som ligger näst sist. Man är också det lag som gjort minst mål i serien. Sedan senaste mötet mot ÖIS har Skövde ett nytt offensivt vapen i form av Azeez Yusuf som nyligen skrivit på som anfallare. Yusuf är inlånad från Mjällby AIF och Skövde hoppas på att han ska bli den som kliver fram som den renodlade målskytt man har saknat.

ÖIS har äntligen fått lite vind i seglen. Efter en vecka där vi slog Helsingborg på Olympia för första gången på 20 år och ÖIS-fostrade Jens Cajuste skrev på för Napoli har vi börjat känna hopp igen. Så låt oss dra till Gamla Ullevi på måndag så ser vi till att ta trean och fortsätta avancera. 

Sören Pauli2023-08-13 18:43:00
Author

Fler artiklar om Örgryte

Det krävs trygghet för spelarna i ÖIS
Är ÖIS inte bättre än såhär?
Kvantresultat för ÖIS mot ÖFK