Solklar förlust för Elfsborg

Boråslaget hade ingen chans mot Bajen.

Anders Svenssons fyllde 46 under söndagen, och vad passade då bättre med en Elfsborgsmatch? Elfsborg var uppe i Stockholm för att möta Hammarby IF på Tele2 Arena. Boråskillen Abdelrahman Saidis första match i Bajen, och efter bara några sekunders spel löste han en frispark åt Stockholmslaget. Nahir Besara drog den utanför höger stolpe. Saidi fortsatte vara bra och på ett inlägg ifrån Nahir Besara efter åtta minuters spel gjorde han 1-0 på nick. En minut senare sprang Jacob Ondrejka på en boll, sköt, men la den dessvärre inte på mål. Matchen fortsatte vara intensiv och efter elva minuters spel sköt Gustav Ludwigson bollen i stolpen. Avslut mål ifrån Per Frick i samma minut. Gustav Ludwigson frispelade Saidi och Norrbykillen var nära göra 2-0, men bollen gick rakt på Tim Rönning. Per Frick fick foten på bollen efter ett inlägg i minut 16. Davor Blazevic plockade bollen. Emmanuel Boateng blev varnad efter en tuff tackling mot Mohanad Jeahze i minut 23. Det innebär att han är avstängd nästa match. Efter en halvtimma skapade IFE ett fint läge. Johan Larsson sköt ett tungt skott utanför. ”Frickadonna” avlossade ett skott, men återigen utanför en minut senare. Abdelrahman Saidi var verkligen på hugget och sköt hårt mot mål. Tim Rönning gjorde en riktig drömräddning. På en omställning i slutet av första halvlek kom 2-0. Darijan Bojanic passade till Nahir Besara som snabbt la den vidare till Gustav Ludwigson. Han sköt in den lågt i bortre hörnet. Saidi avslutade halvleken med ett skott på mål.

Bajen fortsatte köra på i andra halvlek. Jeppe Andersen hade ett skott tidigt på må, någon minut senare var det Nahir Besaras tur. Tim Rönning räddade båda. Första bytet i matchen kom när Alexander Bernhardsson ersatte Jeppe Okkels i minut 54. Saidi skapade och skapade och efter 59 minuter kom hans nästa chans, Rönning i målet stod stabilt. Simon Strand i minut 63. Han drog bollen över ribban. Trippelbyte när klockan hade blivit 64. Sveinn Aron Gudjohnsen, Michael Baidoo och Rasmus Alm hoppade in. Utgick gjorde Per Frick, Emmanuel Boateng och Jacob Ondrejka. Bajens första byte kom i minut 67. Nyförvärvet Pavle Vagic mot Joel Nilsson. Nahir Besara sköt ett lätt skott på Tim Rönning i minut 72. 3-0 kom istället efter 75 minuter. Gustav Ludwigson fick bollen högt upp i planen. Kom fri med Rönning och rundade målvakten och sköt säkert in bollen. Dubbelbyte i Stockholmslaget i minut 81. Shaquille Pinas och Alper Demirol ersatte Abdelrahman Saidi och Darijan Bojanic. Simon Strand sköt över mål efter 82 minuter. En minut senare sprang sig Gustav Ludwigson sig fri, men Tim Rönning tippade bollen till hörna. Pavle Vagic tur nästa gång, men utanför. David Concha och Dennis Widgren in efter 86 minuter. Nahir Besara och Mohanad Jeahze ut. Samtidigt kom Noah Söderberg in istället för André Römer. Shaquille Pinas fick läge direkt, men Rönning gjorde en till bra räddning. Tung förlust för Elfsborg och laget har fastnat i mittenträsket.

Hammarby IF – IF Elfsborg: 3-0 (2-0).
Målskyttar: 1-0 – Abdelrahman Saidi (8). 2-0 – Gustav Ludwigson (45). 3-0 – Gustav Ludwigson (75).