Spelarbetyg: Degerfors IF - IFK Norrköping 0-2

Degerfors inledde matchen otroligt bra men precis som senast så dör matchen sekunden motståndarna gör första målet. Vid 2-0 i början av andra halvlek så spelar IFK bara av matchen och Degerfors kommer ärligt talat inte till ett enda läge.

Sondre Rossbach (MV) - 2 (snitt: 2,1)
Nu behöver vi göra en ändring på denna position. Sondre var galet bra i Svenska Cupen men har sämst räddningsprocent i Allsvenskan. Behöver rädda första målet när Nyman nickar bollen över Sondre och bakom nätmaskorna. Sigurdsson sätter snyggt 2-0 men även den är inte omöjlig att rädda. Gör en riktigt kvalificerad räddning efter frispark och på Kazenis friläge på övertid.

Oscar Wallin (MB) - 1 (ut 67’) (snitt: 2,0)
Granath skulle vara tillbaka till denna match men klev av på uppvärmningen. Wallin kastades in i hetluften. Släpper Nyman vid 1-0 som helt ohotad får hoppa upp och sätta 1-0. Tappar bollen flera gånger.

Seid Korac (MB) - 3 (snitt: 2,4)
Riktigt bra i luftrummet. Tacklas och stångas. Drev bollen upp i banan mer än vad vi är vana vid att se. Dribblade även ett par gånger vilket kändes livsfarligt, men som gick hem. Svag trea.

Karim Mammar (MB) - 2 (snitt: 2,3)
Hade ett försök till bicicleta. Annars försökte och slet Karim, men det märks tydligt att han egentligen vill spela wingback.

Joe Gyau (WB) - 3 (snitt: 2,5)
Startar matchen bra och är involverad i det mesta på vänsterkanten. Bra inspel och inlägg som var nära på att resultera gång på gång.

Elyas Bouzaiene (WB) - 2 (snitt: 2,3 )
Elyas ska göra mål i 70-onde minuten när han blir fint framspelad av Joe Gyau. Kommer inte riktigt till sin rätt idag. Står fortfarande på noll poäng.

Christos Gravius (CM) - 3  (snitt: 2,7)
Säker i passningsspelet, men är inte inne i så mycket duellspel som i tidigare matcher. Gör det som förväntas av honom matchen igenom.

Damjan Pavlovic (CM) - 2 (ut 62’) (snitt: 2,0)
Involverad i en del framåt men brister i duellspelet. Behöver steppa upp om han ska fortsätta vara förtjänt av startelvan.

Diego Campos (YF) - 3 (ut 62’) (snitt: 2,1)
Diego får ett superläge efter tre minuter men mäktar bara med ett tamt skott med vänstern. Bra inlägg mot Vukojevic efter 9 minuter som missar. Diego gör sin bästa halvlek under säsongen och är inblandad i allt under de första 25 minuterna. Från en stark 4:a till en svag trea i betyg då han försvann totalt i andra halvlek. Men denna insats gav iallafall hopp.

Peter Gwargis (YF) - 2 (ut 62’) (snitt: 2,2)
Peter får ett bra läge i 36:e matchminuten efter en fin framspelning av Gyau. Det märks tydligt att Peter har bra bollkontroll och riktigt mycket höjd i sitt spel Men faller bort i matchen.

Dijan Vukojevic (CF) - 2 (snitt: 2,6)
Återigen missade han ett superläge med huvudet. Det börjar bli en vana dessvärre. Kommer upp helt perfekt men nickar utanför. Återigen visar Dijan att han är stark i kroppen, och håller undan spelare bra, men behöver verkligen bli bättre på att sätta sina chanser. Tappar bollen vid ett tillfälle och IFK gör mål på kontringen.

Inhoppare:
Fortune Bassey (CF) - 1 (in 62’) (snitt: 2,0)
Nuddade Fortune ens bollen under sina 33 minuter på planen? Vi behöver verkligen göra någonting åt detta problem nu. Hur ska vi spela för att han ska komma till sin rätt?

Justin Salmon (CM) - 2 (in 62’) (snitt: 1,8)
Något bättre än senast mot IFK Göteborg. Tappade bollen vid ett tillfälle vilket kunde ställt till det.

Albin Mörfelt (YM) - 2 (in 62’)
Äntligen fick vi se Mörfält på planen denna säsong. Drar på sig ett gult kort när han bryskt sparkar ner Kalley bakifrån.

Sean Sabetkar (MB) - (In 68’) (Snitt: 2,5)
Spelade för kort tid för att betygsättas, men håller på att ställa till det rejält för laget när han går bort sig i försvaret.