Spelarbetyg efter BK Häcken - IFK Göteborg (4-1)

Häcken vinner med 4-1 mot IFK Göteborg i vad som var en derbykross. Vilken uppvisning, särskilt i den andra halvleken! Nedan finner ni spelarbetygen från matchen!

+++++ - Fläckfri
++++ - Mycket bra
+++ - Bra
++ - Godkänd
+ - Underkänd

Peter Abrahamsson - ++++
Staplar superräddningar på varandra, och gör framför allt en räddning i den andra halvleken som är helt otrolig. Hade det inte varit för Blåvitts mål hade det varit en femma. Utan honom skulle resultatet se helt annorlunda ut. Landslagsklass!

Valgeir Fridriksson - +++
Resolut insats som vanligt från Valgeir. Löser de flesta situationerna trots att det är små ytor det handlar om. Flyttar över till vänstersidan i den andra halvleken när Lund utgår och löser även det utan några större problem. Riktigt stabilt!

Even Hovland - +++
Lagpappan fortsätter att prestera på en mycket hög nivå. Håller ihop försvaret och det känns alltid oerhört stabilt när han har bollen vid fötterna. Driver fram bollen på ett bra sätt idag.

Johan Hammar - ++
Tycker att Hammar kändes lite fyrkantig i den första halvleken. Det var en hel del långbollar som rann ut över kortsidan, och det kändes nästan som om det var den gamla Hammar som spelade. Växlade upp ett snäpp i den andra halvleken.

Kristoffer Lund (ut 46) - ++
Jobbar på bra i den första halvleken. Är alltid ett alternativ i offensiven och mycket pålitlig även defensivt sett. Byttes ut i paus på grund av en fotskada, så det är bara att hoppas det inte är något allvarligt för vår danske publikfavorit.

Samuel Gustafson - +++
Var, som vanligt, punktmarkerad matchen igenom, men spelar inte dåligt bara för det. Hade det lite tufft i matchupptaken men växte in i matchen, och över 90 minuter slog han inte bort alls många bollar. Väldigt stabil insats!

Romeo Amane (ut 66) - +++
Jag njuter när Amane har bollen vid fötterna. Det är inte många spelare i serien som kan matcha hans teknik på små ytor, och idag var inget undantag. Om han bara kan förbättra den sista passningen/skottet så kommer han vara uppe och nudda vid svindlande nivåer. Blir mycket spännande att se vad det blir av Amane nu när Simon G är tillbaka.

Mikkel Rygaard - +++++
Uppvisningsfotboll från Rygaard idag! Följer upp en bra första halvlek med en exceptionell andra halvlek. Gör det förlösande 2-1-målet, och spelar tillsammans med Benie Traore samba-fotboll fram till 3-1-målet. Tre mål och nio assist på elva matcher skojar man inte bort!

Momodou Sonko (ut 82) - ++
Visar tendenser på att han kan bli en riktig nyckelspelare, men än så länge är han en oslipad diamant, och det finns fortfarande en hel del att förbättra. Bra i den första halvleken; assisterar fram ”LOL” till öppningsmålet, och Oscar Wendt hade det svårt att hantera honom. Hade det kämpigare i den andra halvleken. Han tar sig till bra lägen, men istället för att skjuta så tvekar han idag och passar i de flesta lägena. Trots det en stark tvåa.

Benie Traore (ut 90) - ++++
Spelar för tillfället på en nivå som jag inför säsongen inte riktigt såg att det fanns där. Han och Rygaard är kompositörerna som kombinerar fram till det ursnygga 3-1-målet som Traore enkelt kunde rulla in. Det målet innebär att han skapar ett litet avstånd till Kiese Thelin på andra plats i skytteligen med sina tio mål, gentemot Thelins åtta fulträffar. Spelar han på den här nivå så kommer de nästkommande matcherna bli de sista för honom i den gulsvarta dressen, och det viskades i korridorerna om hur Ajax var på plats för att studera den ivorianska stjärnan.

Lars Olden Larsen - +++
En mycket bättre insats efter tveksamheterna sist mot Djurgården. Gör 1-0-på ett elegant sätt och var mycket bättre vän med bollen än vad han var i den förra matchen. Att säkra Olden Larsen på permanent kontrakt bör vara prioriterat sett till de eventuella tappen i sommar.

Avbytare

Simon Sandberg (in 46, ut 90) - +++

Kommer in istället för Lund i paus och får spela högerback för den första gången den här sejouren. Gör det bra, och överlappar en del på det vis som Lund brukar göra. Det känns säkert med Sandberg som ytterback, och det är en fenomenal ersättare att ha.

Simon Gustafson (in 66) - +++
Får äntligen göra sin första allsvenska match den här säsongen. När man vet den otroliga nivån som Simon har i sig såg han lite ringrostig ut när han byttes in, men får fortfarande assistera fram till 4-1-målet genom en fint maskerad passning fram till Pontus Dahbo.