Gör sitt andra Superettanmål i Öster när han avgör till 1-1.

Spelarbetyg efter Utsikten - Öster 17/5 1-1

Betyg ges till de som spelat minst 30 min.

UNDERKÄNDA:

Niklas Söderberg (ut 63´): Var lite för långsam offensivt och gick inte på avslut när han hade möjligheten. Tappade boll vid defensivt straffområde som blev kostsamt då Utsikten kunde göra 1-0 därefter på nick.

GODKÄNDA:

Alibek Aliev (-): Godkänd på minsta möjliga marginal. Blev nästan fast i boxen när Öster jagade kvittering där han var ett hot i luftrummet. Hade även ett avslut som dessvärre inte träffade mål. Alibek var inte särskilt involverad i spelet. G-.

Adam Bergmark Wiberg: Blev mer begränsad som nia denna matchen även om han fick några bollar att jobba med. Hade ett läge framför mål som Utsiktens back räddade ut till hörna.

Adam Herdonsson (-): Adam gjorde några viktiga undanrensningar från straffområdet, speciellt i första halvlek när Utsikten hade mer boll. Blev dock sämre i andra där han inte lyckades hantera passningar och tappade boll. G-.

Vladimir Rodic: En okej match från Vladimir där han i första halvek kom fram på vänsterkanten och försökte gå på eget avslut men inte lyckades träffa mål. I andra halvlek blev det mer inläggspel från hans sida där han och Lukas Bergqvist försökte skicka bollar i boxen.

Tatu Varmanen (ut 33´): Blev dessvärre utbytt efter 33 minuter men fram till dess gjorde han det bra. Tog sig fram fint längst högerkanten och kombinerade fint med Vladimir Rodic.

VÄL GODKÄNDA:

Mattis Adolfsson: Gjorde en viktig brytning när Lucas Lima fick ett friläge och var i matchen allmänt stabil. Stod inte för några direkta misstag och vann nick duellerna mot motståndarna.

Lukas Bergqvist: Var bra defensivt och stängde sin kant bra. Kom fram flera gånger offensivt där han utmanade sina motståndare. Gjorde assist till Theodor Johanssons 1-1 mål.

Ivan Kricak: Ivan hade en stabil insats och stod för fina passningar framåt. Var ständigt aktiv där han hade koll på Utsiktens anfallsspelare.

Manasse Kusu: Manasse var stark defensivt och hade god bollkontroll oftast. Även om han tappade boll så löste sig situationerna och visade på hur viktig kugge han är på mitten.

Theodor Johansson (in 63´): Ett bra inhopp från Theodor som kommer in med fart i offensiven. Jag var först osäker när han byttes in då jag undrade varför man valde att spela honom som högerytter när han är vänsterback egentligen. Men skulle visa sig bli ett lyckosamt byte när han i den 90+8´ minuten gör 1-1 till Öster.

Albin Mörfelt (ut 63´): Kom fram fint offensivt under matchen med löpningar och god energi. Hade ett länge i 54:de minut när han kom mot mål men skottet gick i stolpen.

Thórri Mar Thórrison (in 33´): Kom in efter att Tatu Varmanen klev av och gjorde i det stora hela en bra insats. Varit i frysboxen ett tag i början av säsongen men nu kommit tillbaka och verkligen utmanar om en startplats. Han är lång och vinner nickdueller vilket är ett bonus för honom.

Robin Wallinder: Gjorde de räddningar och tog de bollar han skulle ta. Kan inte lastas för målet som släpps in.