Visma Arena, Växjö, 2024-05-10 19:00

Öster - Oddevold
3 - 0

Spelarbetyg - Nio får VG
Fick äntligen göra sitt första mål för säsongen.

Spelarbetyg - Nio får VG

Spelarbetyg efter matchen mellan Öster - Oddevold 3-0 10/5.

Betyg ges till de som spelat minst 30 min.

GODKÄNDA:

Manasse Kusu (ut 76´): Manasse hade några bolltapp och kom inte rätt defensivt i första halvlek. Offensivt var han desto bättre även om han inte kom till avslutslägen. Spelade upp sig i andra halvlek där han var mer trygg med bollen. Vi har tidigare sett att Manasse kan stanna upp med bollen och leta efter passningsalternativ men mot Oddevold gick det desto fortare.

Albin Mörfelt (ut 83): Albin hade några bolltapp i början av matchen där han kändes osäker defensivt. Offensivt briljerade han med flera djupledslöpningar och var konstant på hugget. Var nära att göra mål efter att ha försökt dribbla ut målvakten men föll i straffområdet.


VÄL GODKÄNDA:

Mattis Adolfsson: Väldigt bra match av Mattis som visade på styrka defensivt och i huvudspelet. Han var självklar i alla situationer och har tillsammans med Ivan Kricak bildat en av Superettans bästa mittbackspar.

Adam Bergmark Wiberg (ut 83´): Fantastisk bra första halvlek av Adam som tog för sig och gjorde både assist och mål i minut 39. Blev mindre delaktig i andra halvlek men visade att han passar bättre i en nummer nio roll.

Lukas Bergqvist: Hade några bolltapp och kändes inte påkopplad offensivt till en början. Spelade upp sig och stod för två assist, till Ivan Kricak och Adam Bergmark Wibergs mål.

Adam Herdonsson: Tillbaka på sin bästa position och som han spelade. Var skicklig med boll och gjorde knappt något misstag. En sekvens som jag minns extra var när han kom fram fint i matchminut 35 efter att ha tagit sig igenom flera Oddevoldspelare.

Ivan Kricak: Kom tillbaka i backlinjen efter sin avstängning och stod för ett mål i minut 5. Var matchen igenom bra defensivt och har ett ledarskap i backlinjen som gör att sina medspelare känner sig trygga när han har bollen. Det enda minustecknet var huvudspelet där bollen några gånger kom över honom när Ivan försökte vinna nickduell. 

Vladimir Rodic: Gjorde mål i minut 11 efter snygg passning av Adam Bergmark Wiberg. Hans första mål med kaptensbindeln runt armen. Vladimir var följsam i anfallen och hade ett friläge som han brände när han dribblade ut målvakten i minut 53. 

Niklas Söderberg (ut 76): Niklas stod för sin bästa insats i år och tycker han passar väl in i åtta rollen. Har tidigare varit skeptisk till hur man ska använda Niklas då han egentligen är tia men visade igår att han är en väldigt bra spelare på mitten med sitt driv framåt i banan. Gick till och med visa gånger ner som sexa för att hämta upp boll. 

Tatu Varmanen: Efter att inte ha fått starta en match sedan genrepet mot Kalmar fick han nu sin första start och som han tog den. Gjorde det bra såväl defensivt som offensivt där han ibland nästan blev som en högerytter. Stängde sin kant bra och visar att han vill starta nästa match.

Robin Wallinder: Stod för några räddningar och var duktig med fötterna förutom en situation där han passade av misstag till en Oddevoldspelare. Tredje nollan för säsongen och tre hållna nollor i rad på Visma Arena.

Stefan Pavlovic Susastefan99.susa@gmail.com2024-05-11 17:42:23
Author

Fler artiklar om Öster