Spelarbetyg: Sverige - Azerbajdzjan

Sverige mötte Azerbajdzjan i EM-kvalet nu under kvällen. Här kommer spelarbetygen för matchen.

(4-4-2).

Robin Olsen – 3.

Höll äntligen nollan igen. Hade några jätteräddningar.

Linus Wahlqvist Egnell – 2.
Ytterbacken hängde med bra idag jämfört med sist. Gjorde inget extraordinärt, men det är inte heller hans uppgift.

Victor Nilsson Lindelöf – 3.
Lagkaptenen gjorde inga misstag. Stod pall för allting. Visade att han är en världsback.

Hjalmar Ekdal (UT 46) – 2.
Fick ett skott i huvudet i början av matchen och blev utbytt i paus. Stabil halvlek.

Gabriel Gudmundsson – 2.
Tror att han tagit ordinarie plats i landslagstruppen i alla fall med denna match. Hade inga problem alls med motståndarna.

Dejan Kulusevski (UT 82) - 3.
Är bättre på en kant än i anfallet. Krigade på fint upp och ner. Utmanade ofta.

Samuel Gustafson – 3.
Har högre nivå än Allsvenskan i sig. Förlorade knappt några närkamper.

Mattias Svanberg – 3.
En stabil ankare på mitten. Släppte väldigt få motståndare över bron. Har cementerat sin plats som startspelare.

Emil Forsberg (UT 70) – 3.
Tog tag i det på egen hand. Fick tag i bollen högt upp, avancerade och sköt bollen vackert i mål. Kroknade i andra halvlek.

Viktor Gyökeres (UT 87) – 3.
Startade lite oväntat. Onödig varning. La bollen säkert in i mål. Fin insats. Löpte mycket. Hade mycket boll.

Alexander Isak (UT 70) – 3.
Hade en boll i mål i första halvlek, men tyvärr offside. Fint förspel in till 2-0-målet.

Avbytare som hoppade in:
Isak Hien (IN 46) – 3.

Hade inte mycket att göra. Stod på rätt plats ofta.

Viktor Claesson (IN 70) – Spelade för kort tid för att kunna betygsättas.

Jesper Karlström (IN 70) – Spelade för kort tid för att kunna betygsättas.

Jesper Karlsson (IN 82) – Spelade för kort tid för att kunna betygsättas.

Anthony Elanga (IN 87) – Spelade för kort tid för att kunna betygsättas.

Avbytare som inte fick spela:
Viktor Johansson, Kristoffer Nordfeldt, Ken Sema, Edvin Kurtulus, Carl Starfelt, Kristoffer Olsson, Robin Quaison.

Azerbajdzjans startelva:
Emil Balayev – Elvin Jafarguliyev (Namik Alaskrov, 73), Anton Krivotsyuk, Bahlul Mustafazade, Hojjat Haghverdi (Jalal Hüseynov, 73) – Aleksey Isaev (Musa Gurbanli, 82), Richard Almeida, Emin Makhmudov – Ramil Sheydaev, Renat Dadasov, Tural Bayramov.

Avbytare:
Yusif Imanov, Salahat Agayev, Azer Aliyev, Azer Salahli, Rustam Akmedzade, Bakhityar Hasanlizada, Elvin Jamalov, Filip Ozobic, Ozan Kökcü.

Sverige – Azerbajdzjan: 5-0 (1-9).
Målskyttar: 1-0 – Emil Forsberg (38). 2-0 – Självmål (65). 3-0 – Viktor Gyökeres (79). 4-0 – Jesper Karlsson (88). 5-0 – Anthony Elanga (89).