Spelarbetyg "Verkligen kommit in i Foystons spelsätt"
Godkänt betyg för Thórri men förväntar mig mer från inläggen.

Spelarbetyg "Verkligen kommit in i Foystons spelsätt"

Spelarbetyg efter matchen mellan Öster-Oskarshamn 17/3 2-0.

Spelarbetyg ges till de spelare som spelat minst 30 min.

UNDERKÄNDA:

Alibek Aliev: Såsom Öster spelar sin anfallsfotboll blir anfallaren hämmad av det då den allt för ofta får vänta på att nicka in inlägg alternativ få en pass och skjuta. Därmed kan det vara lite väl hårt att ge Aliev underkänt för att han inte gjorde ett mål. Men i det här fallet håller hans insats inte för godkänt. Fick flera lägen att göra mål på men sumpade varje. Nej, han måste verkligen höja sig. Detta håller inte i Superettan.

GODKÄNDA:

Mattis Adofsson: Får godkänt då han gjorde vad han skulle men inte mer än det. Har ett starkt huvudspel och fin passningsfot.

Lukas Bergqvist (-): Pendlar med underkänt och godkänt men får godkänt på håret. Inläggen och hörnorna var allt för svaga samtidigt som han inte gav upp till en kamp på vänsterkanten. Slog hellre en passning bakåt än att själv utmana. Har inte alls kommit upp i nivå sedan Varberg matchen och kanske är det skadan då som har hämmat honom. Förväntar mig betydligt bättre prestation av honom. Blir G- denna gång.

Manasse Kusu: Fin match av Kusu som ger en defensiv trygghet i sin roll som “sexa” och känns lugn i spelet. Gjorde bort sig någon gång men gav annars ett bra intryck på plan med en god bollbehandling.

Ivan Kricak: Hade inte en tuff dag på jobbet när Öster hade stor majoritet av bollinnehavet men det han gjorde var stabilt. Stod upp bra defensivt och sprider ett lugn.

Albin Mörfelt: Fick spela 90 min på sin, enligt mig, bästa position som högerytter. Delaktig i spelet och skapade flera målchanser åt sina medspelare. 

Filip Elg på smp.se skrev så här om honom: “Men det har inte riktigt lirat än för Mörfelt den här försäsongen och för Östers del kan det bli ett problem.” “Spelare som Rodic och Mörfelt är spelare man behöver få igång för att till slut nå en topplacering.” 

Håller med om Rodic, men bara delvis om Mörfelt. Ja, Mörfelt har fram till Oskarshamn matchen inte levt upp till de förväntningar som funnits på honom. Ja, han har förutom matchen mot Länslaget inte presterat tillräckligt som åtta. Men nej, han har faktiskt kommit igång. Mot Oskarshamn var han bra och får ett starkt godkänt betyg. 

David Seger: Gör mycket rätt på plan där han är en drivare på mittfältet och har verkligen kommit in i Foystons spelsätt på ett snyggt sätt. Gjorde 2-0 målet på ett distanskott och sa till en kompis innan målet att han har en fin högerfot och duktig på att pricka från distans. Nu fick han det bekräftat live också.

Thórri Mar Thórrison: Helt okej match från Thórisson där han är duktig på att löpa framåt men svag i inläggen. Var dock bra defensivt som gör att han landar på ett godkänt betyg.

Robin Wallinder: Tog det han skulle och hade ingen tung dag på jobbet. 

VÄL GODKÄNDA:

Adam Bergmark Wiberg: Är tillsammans med Kricak Östers bästa spelare nu och blir inte förvånad om han blir Superettans bästa spelare i år. Given i startelvan och lika given i avslutsmomenten när han gör ett frisparksmål stolpe in. 

Daniel Ljung: Riktigt bra match av Daniel så jag nästan hade velat ge MVG. Styr spelet från mittfältet och har en väldigt bra blick för spelet. Löser varje situation på ett bra sätt och är en ledare på plan.

Stefan Pavlovic Susastefan99.susa@gmail.com2024-03-18 19:10:23
Author

Fler artiklar om Öster