Sverige vände och vann sent

Island var på väg mot seger men Janne Anderssons mannar vände på steken.

Janne Andersson justerade om hela startelvan jämfört med senast och ställde upp med följande startelva:
Jacob Widell Zetterström - Josafat Mendes, Edvin Kurtulus, Gustaf Lagerbielke, Elias Andersson - Jacob Ondrejka, Armin Gigovic, Carl Gustafsson, Sebastian Nanasi - Victor Edvardsen, Joel Asoro.

Efter en jämn start på matchen tog Island över allt mer efter en 20 minuter och efter en halvtimme fick Gustaf Lagerbielke bollen på armen i straffområdet efter en tilltrasslad situation där Island haft en boll i ribban precis före och Island tilldömdes en straff. Elfsborgs Sveinn Aron Gudjohnsen sköt straffen men Widell Zetterström räddade, dock inte bättre än att han kunde se Gudjohnsen raka in returen. 1-0, vilket också stod sig halvleken ut.

Faktum är att det såg ut att stå sig hela matchen, men i 85:e minuten kom chansen när Sverige fick ett bra frisparksläge. Elias Andersson och Jacob Ondrejka ville båda slå den, men till slut föll valet på Andersson och det visade sig vara ett bra val då han kvitterade med en utsökt frispark.

Sverige skulle sen också hinna med ett segermål när Ondrejka satte dit en retur efter att Lagerbielke nått högst på en hörna. 2-1 till Sverige som därmed avslutar lägret med en seger.

Vad gäller insatserna i dag var det sannolikt målvakten Widell Zetterström och Ondrejka som imponerade mest. Ondrejka var den som låg bakom mest i offensiven tillsammans med Sebastian Nanasi som också var pigg.