Tele2 Arena, 2023-08-27 17:30

Djurgården - Degerfors

Tillbaka till Tele 2

Degerfors har lyckats bra mot Stockholmslagen denna säsong. Efter premiärförlusten mot Hammarby noterar vi dubbla vinster mot BP, hemmavinster mot AIK och Djurgården samt oavgjort hemma mot Hammarby.

En tredjedel återstår nu av årets Allsvenska och kampen fortsätter om serieseger i toppen av tabellen och förnyat allsvenskt kontrakt i botten av densamma. Klubbarna justerar sina spelartrupper och sommarfönstret är öppet en vecka ytterligare. Kanske är det i sportchefernas arbetsrum som årets Allsvenska till sist avgörs av den/de som gör de bästa värvningarna. Det är stor omsättning på spelare i Allsvenskan. För Degerfors del har tolv spelare från förra årets spelartrupp lämnat och tolv nya har rekryterats, varav Fortune Bassey redan har lämnat.

Förlusten senast mot IFK Göteborg svider fortfarande och känns som den smärtsammaste denna säsong. Insatsen i andra halvlek var värd minst ett oavgjort resultat, så nära vi var 2-0 strax efter att Granath nätat. Sett över de senaste fem matcherna är IFK Göteborg formstarkast av lagen som kämpar i tabellens nedre regioner. Astrit Selmani är kanske Allsvenskans bästa sommarvärvning hittills, hur som helst så har han fått fart på Marcus Berg, som i de två senaste matcherna avgjort i 86:e minuten och blivit matchhjälte.
Degerfors har lyckats bra mot Stockholmslagen denna säsong. Efter premiärförlusten mot Hammarby noterar vi dubbla vinster mot BP, hemmavinster mot AIK och Djurgården samt oavgjort hemma mot Hammarby. Nu väntar Djurgården på Tele2 Arena, ett Djurgården som utmanar om en fjärdeplats i tabellen och som gärna vill bli bästa Stockholmslag.

Tio matcher återstår och för oss som håller på Degerfors är det självklart kampen om förnyat kontrakt som är mest intressant. Blir det för tredje gången den sista matchen som kommer att fälla avgörandet? Mjällby på Stora Valla. Det lär behövas tolv poäng för att hamna på rätt sida om strecket och vi har fixat det förut. VI har rutin. Blir Hugo Bolin den injektion i anfallet som hjälper oss till fyra vinster? Är det färdigvärvat nu eller har Werner ytterligare ess i rockärmen? Till sist en uppmaning till de tio lag som kvar att möta IFK Göteborg. Se upp med Markus Berg i 86:e minuten.

Håkan Hansson 2023-08-25 10:19:00
Author

Fler artiklar om Degerfors