2024-06-05 19:00

Danmark - Sverige
2 - 1

Tomasson återvänder till Idrottsparken

Tomasson återvänder till Idrottsparken

Danmark är på väg mot det stora EM-äventyret, medan Sverige som bekant får stanna hemma. Det närmaste strålkastarljuset vi kommer är att nu vara en del av danskarnas uppladdning. 

Frågan är vilken uppställning som vår danske förbundskapten kommer att mönstra på Idrottsparken? Än så länge har han inte satt någon direkt prägel gällande större förändringar, men kanske kommer något att utkristallisera sig när vi möter ärkerivalen. Får vi se mer speltid för några av framtidsspelare såsom Hugo Larsson och Viktor Gyökeres? Vi har dessutom en Isak Hien i finfin form efter cupsegern med Atalanta. 

En ärkerival som själva anser att Sverige inte riktigt är så mycket rival längre, vilket det nog finns lite fog för om man ser till utvecklingen under senare år. Men visst vore det skönt att tvåla dit danskarna bara av den anledningen. Idag är det avspark för det 108:e mötet och frågan är när den svenske storebrodern blir lillebror. Har det redan hänt? 

Ett Danmark som för övrigt väljer att avsluta mot skandinaviskt motstånd. Idag är det dags för Sverige och på lördag är det Norges tur.

Den svenska truppen består av fyra spelare från Allsvenskan. Kristoffer Nordfeldt samt Anton Saletros är båda rutinerade och är med mera som ett komplement i landslagstruppen, medan Sebastian Nanasi och Samuel Dahl är två mycket intressanta namn för framtiden.

Jon Dahl Tomasson återvänder till sitt gamla Idrottsparken. Med hela 112 landskamper och 52 mål, är han en dansk legendar och det är tveksamt om det finns någon av Tomassons kaliber i dagens danska landslag. Men placerad vid den svenska bänken står han nu inför en mycket svår uppgift - att få fart på det svenska landslaget igen. Att skapa nytt hopp.

Räkna med ett laddat Idrottsparken, där det finns hopp om framtiden.

Avspark: 19:00
Matchen sänds på Viaplay och TV6


Den svenska truppen

Målvakter: 
Robin Olsen (Aston Villa), Viktor Johansson (Stoke City), Kristoffer Nordfeldt (AIK)

Backar:
Ludwig Augustinsson (Anderlecht), Samuel Dahl (Djurgården), Hjalmar Ekdal (Burnley), Isak Hien (Atalanta), Emil Holm (Atalanta), Emil Krafth (Newcastle), Victor Nilsson Lindelöf (Manchester United), Carl Starfelt (Celta Vigo), Linus Wahlqvist Egnell (Pogon Szczecin, Eric Smith (St. Pauli)

Mittfältare/forwards:
Jens Cajuste (Napoli), Anthony Elanga (Nottingham Forest), Emil Forsberg (New York Red Bulls), Samuel Gustafson (Urawa Red Diamonds), Viktor Gyökeres (Sporting Lissabon), Alexander Isak (Newcastle), Dejan Kulusevski (Tottenham), Hugo Larsson (Eintracht Frankfurt), Gustaf Nilsson (Union Saint-Gilloise), Simon Olsson (Heerenveen), Anton Salétros (AIK), Niclas Eliasson (AEK Aten), Sebastian Nanasi (Malmö FF)

 
 

SvenskaFans2024-06-05 09:00:00

Fler artiklar om Sverige