Toppmötet slutade oavgjort

Simon Olsson visade återigen upp sitt register när han gav Elfsborg ledningen. Tyvärr räckte det inte till tre poäng.

Idag spelades toppmatch i Allsvenskan. BK Häcken tog emot IF Elfsborg. Elfsborg skapade första chansen efter en minut. Jacob Ondrejka vek in i straffområdet och sköt bollen mitt på Peter Abrahamsson. Två minuter senare sköt Gustav Berggren ifrån distans, Tim Rönning räddade bollen till hörna. Chansen därefter fick Häcken ett bortdömt mål när Alexander Jeremejeff var offside. I minut tio nickade anfallaren Jeremejeff bollen på mål. Tim Rönning plockade. Varning för Gustav Henriksson två minuter senare. 18 minuter in i matchen sköt Leo Bengtsson strax utanför mål. Matchens första mål kom i minut 23. Rasmus Alm avancerade uppåt i planen. Han släppte bollen vidare till Simon Olsson. Vid straffområdetslinjen fintade han sig förbi en Häckenförsvarare och bombade bollen in i mål. Gustav Berggren blev varnad två minuter senare. Samuel Gustafson sköt bollen på mål i minut 29. Tim Rönning höll sig lugn och räddade. En minut senare testade han skott igen, denna gången gick bollen utanför mål. 1-1 kom efter 37 minuter. Alexander Jeremejeff sköt, Tim Rönning tog bollen, men släppte retur. Anfallaren fick tillbaka bollen och sköt sedan in bollen i mål. Fem minuter senare var Johan Larsson otroligt nära att göra 2-1 till IFE, men Peter Abrahamsson var med på noterna och räddade bollen till en resultatlös hörna. På tilläggstid sköt Leo Bengtsson bollen utanför mål. Även Johan Larsson hade en boll utanför på övertiden.

I andra halvlek började Häcken starkast. Gustav Berggren hade ett fint skott på mål efter 50 minuter. Fem minuter senare sköt Alexander Jeremejeff bollen precis utanför. På en hörna efter 58 minuter nickade Leo Väisänen över mål. Matchens första byte kom efter en timmas spel. Jeppe Okkels mot Rasmus Alm. Häcken gjorde dubbelbyte sex minuter senare. Ibrahim Sadiq och Blair Turgott kom in. Ut gick Oscar Uddenäs och Leo Bengtsson. Noah Söderberg gick in för hårt i en duell med Gustv Berggren efter 68 minuter och blev varnad. Det blev 74 minuters spel för Per Frick. Sveinn Aron Gudjohnsen ersatte honom. Ett par minuter senare kom ett skott av Blair Turgott. Räddning av Tim Rönning. Dubbelbyte av Elfsborg i minut 84. Oscar Aga och Oliver Zandén ersatte Noah Söderberg och Jacob Ondrejka. Efter 89 minuter körde Häcken all in med ett trippelbyte. Kadir Hodzic, Lars Olden Larsen och Erik Friberg gick in på planen. Utgick gjorde Kristoffer Lund Hansen, Gustav Berggren och Mikel Rygaard Jensen. Sedan hände inte så mycket mer i matchen.

BK Häcken – IF Elfsborg: 1-1 (1-1).
Målskyttar: 0-1 – Simon Olsson (23). 1-1 – Alexander Jeremejeff (37).