Två talanger klara för IFE

Två talanger klara för IFE

Båda ansluter ifrån Husqvarna FF.

Idag presenterade Elfsborg två talanger som ansluter till klubbens ungdomslag nästa år. Wilke Aronsson och Konrad Folkesson kommer båda ifrån Husqvarna FF. Wilke är en mittback och Konrad är en central mittfältare.

Wilke om beslutet att gå till Elfsborg:
– Det känns bra och ska bli riktigt kul. Min storebror Frode spelar redan i Elfsborg, men det har inte spelat någon större roll i mitt beslut. Samtidigt är det skönt att ha någon man känner och som är en snabb lösning på de flesta problemen. Oavsett var det klart att jag skulle flytta till Elfsborg. Det är brorsans lag och jag vet att det är ett bra lag som har mycket potential.

Konrads ord:
– Det känns bra, men också lite nervöst såklart. Samtidigt ska det bli kul och skönt till en början att ha med sig Wilke.

Sportchefen för ungdomar, Tony Lundqvist:
– Vi har scoutat och gjort research samtidigt som de har varit här i omgångar och tränat. Wilke är mittback som också kan spela ytterback, är rejäl och bra i luften. Vänsterfotad och har bra karaktär. Konrad är en central mittfältare men kan spela yttermittfält också. Är också vänsterfotad, har bra funktionell teknik och jobbar hårt. Han har ett bra spelsinne. Vi såg båda på lägret i Halmstad och är otroligt glada för att kunna kontraktera dem. Vill samtidigt tacka till Husqvarna FF som vi haft en jättefin dialog med, de ska ha en stor eloge, precis som föräldrar, spelare och rådgivare.
Välkommen grabbar!

Maximilian Dammmaximiliandamm@hotmail.com2022-09-08 21:25:00
Author

Fler artiklar om Elfsborg