Vad har hänt med Arsenal?
Arteta har skapat vinnarmentalitet i ett sargat lag.

Vad har hänt med Arsenal?

På mindre än ett år har Arsenal gått från kris till titelvibbar. Vad är det som har hänt på vägen?

År 2022 Arsenal får den sämsta starten i sin hela klubbhistoria efter sin stora förlust mot Manchester City 0-5 . Efter den dagen var jag sur, arg och ledsen det var mycket känslor för dom senaste åren gick det inte bra och år 2022 kvalade vi inte ens sig till Europa League.

Många ville att få ut vår tränare Mikel Arteta som jag personligen stöttade hela tiden för att jag trodde att det skulle bli bättre och när dom sa "Trust The Process" trodde inte många på det.

Lita på processen
Efter säsongen 2022 var det många sura att vi tappade en plats till Champions League men många såg också hur Arteta hade förändrat Arsenal genom att göra dom mer disciplinerade och att få in motivationen att vinna matcher för Arsenal. 

Säsong 2023 började närma sig och många fans hade ett frågetecken för hur det skulle gå för Arsenal. Hela Arsenal gjorde ett bra jobb att värva in två Manchester City-spelare: Jesus och Zinczenko. Dom två spelarna hade hämtat sin vinnarinstinkt från City till Arsenal och det gjorde att Arsenal blev ett lag som satsade inte bara på topp fyra men man satsade på att vinna hela ligan! 

Sättet Arteta byggde hela laget 2023 var vi starka i varje position men den tolfte positionen, fansen var den säkraste på planen för det stödet dom har gett laget varje match är sjuk.

Fansen är ryggraden
Fans var där när det var sämst för hela laget Arsenal och stöttade sitt älskade lag genom att kolla på matcherna och tror att nån dag kommer Arsenal kunna lyfta pokalen i Premier League och just nu ser det ut som att Arsenal är på bra spår att bevisa alla sina hatare att dom kan komma upp från det sämsta till det bästa. 

Många kan undra hur Arsenal blev så bra denna säsong och jag kan säga till dig att det är viljan och mentaliteten hela laget har. Alla som spelar i Arsenal vill vinna och vill spela i det största laget i London.  Sättet spelarna och fansen firar efter en vinst eller ett mål visar att dom vill vinna allt som dom kan och vill bevisa att dom är bäst . 

Just nu går det otroligt bra för Arsenal och dom ligger etta i Premier League med några matcher kvar till att vinna allt och som det ser ut nu är dom på bra spår. Dom har bevisat alla att man behöver inte köpa spelare för hundra miljoner bara för att vinna, det du behöver är spelare som ska göra allt för att vinna och det har Arsenal.  
 

Krystian2023-04-04 09:00:00
Author

Fler artiklar om Huddinge gymnasium

Vinna eller försvinna - har du vad som krävs?
Färre matcher för proffsen
Den oförutsägbara basketmatchen
Vad är egentligen MotoGP?
Sport är viktigare än du tror!