Jämtkraft Arena, 2023-06-11 15:00

Östersund - Örgryte

Vårens sista match väntar

Vårens sista match väntar

Årets längsta bortaresa står för dörren när ÖIS åker till Östersund. Efter nederlaget senast hoppas Sällskapet studsa tillbaka och ta en sista trea innan sommaruppehållet. Här är förutsättningarna inför.

Mot Landskrona senast var spelet i mångt och mycket bra. I den första halvleken hade ÖIS fyra, fem solklara målchanser genom Isak Dahlqvist och Noah Christoffersson. I den andra hade Linus Tagesson en ribbträff i minut 90 innan Landskrona kunde avgöra i matchens sista minut genom David Edvardsson. Sviten med tre raka segrar och fem raka utan förlust var därmed slut.

Den senaste förlusten till trots råder det inga tvivel om att ÖIS kommer till matchen mot Östersund i gott slag. De senaste matcherna har mycket pekat i rätt riktning, och även om det blev förlust mot skåningarna var prestationerna, som det tjatats så mycket om, bra.

En faktor till förlusten mot Landskrona kan vara att det under våren så framgångsrika mittfältsparet Jonathan Drott och Erion Sadiku saknades på grund av avstängningar. Nu är duon, tillsammans med William Svensson, tillbaka och redo för spel imorgon.

Om de får starta morgondagens match återstår att se men mycket tyder på att åtminstone två av dem får starta. Detta sedan ersättarna från senast, Amel Mujanic och Anton Andreasson, båda tvingats lämna återbud med känningar. Även Nicklas Bärkroth står utanför truppen efter sjukdom.

Motståndarna från Östersund inledde säsongen vasst och var tillsammans med Jönköping de enda som efter sex spelade omgångar fortfarande var obesegrade. Därefter har det dock blivit fem raka matcher utan vinst, vilket har gjort att Östersund halkat ner från en topplacering till att inför morgondagens match ligga på 12:e plats, precis ovanför kvalstrecket.

Senast ledde Östersund länge mot serietvåan Västerås, men efter ett rött kort i den 79:e minuten tappade de 1-0 till 1-2 och förlorade därmed sin tredje raka match. Båda Västerås mål kom efter fasta situationer och faktum är att Östersund släppt in sina fem senaste mål på just fasta situationer. Kanske är det här ÖIS kan hitta luckorna. Sällskapet har ju faktiskt gjort fyra mål efter hörnor i år.

Hur som helst hoppas vi på en fin rödblå insats och att Sällskapet tar med en seger hem till Göteborg. Att gå in i uppehållet med en vinst hade suttit fint, och dessutom inneburit att ÖIS inför återstarten skuggat toppen.

Markus Lundborgmarkuslundborg2023-06-10 21:31:24
Author

Fler artiklar om Örgryte

Det krävs trygghet för spelarna i ÖIS
Är ÖIS inte bättre än såhär?
Kvantresultat för ÖIS mot ÖFK