Här är Allsvenskans största utropstecken – enligt skribenterna

Här är Allsvenskans största utropstecken – enligt skribenterna

Vem har varit ligans största utropstecken? Skribenterna får komma till tals och delar med sig av sina åsikter i frågan.

Vi fortsätter att låta de allsvenska redaktionerna komma till tals och besvara olika frågor för att summera den gångna säsongen. I dag har det blivit dags för dem att välja ut vem som varit ligans största utropstecken.

Läs även:
» Här är Allsvenskans bästa tränare – enligt skribenterna
» Här är Allsvenskans bästa spelare – enligt skribenterna
» Här är Allsvenskans mest underskattade spelare – enligt skribenterna
» Här är Allsvenskans mest överskattade spelare – enligt skribenterna
» Här är Allsvenskans bästa värvning – enligt skribenterna
» Här är Allsvenskans största flopp – enligt skribenterna


Samtliga redaktioner har blivit tillfrågade att delta och svaren från de som valt att ställa upp finns att tillgå här nedan.

Vem har varit ligans största utropstecken?

Viktor Rundlöf – AIK-redaktionen:
– Här finns det en del att välja på, men jag säger nog Sebastian Nanasi i Kalmar. Mittfältaren blev utlånad till KFF i somras och visade framfötterna direkt. Fem mål och fem assist i smålandslaget är imponerande. Nanasi har verkligen fått sitt stora genombrott i år och har varit Kalmars bästa spelare under hösten, enligt mig.

Håkan Hansson – Degerfors-redaktionen:
– Marcus Antonsson.

Adam Lannebo – Djurgården-redaktionen:
– Här finns det bara ett svar – och han stavas Marcus Antonsson. Vem hade kunnat tro att anfallaren – som gjorde sex mål förra året – skulle göra över 20 mål i en allsvensk nykomling? Inte många – om ens någon. Jag skulle bli förvånad om 31-åringen stannar i Värnamo kommande säsong. 

Maximilian Damm – Elfsborg-redaktionen:
– Mikkel Rygaard värvades inte som en stjärna, men han bevisade ganska snabbt att han har mycket kvalité. Är oerhört imponerad av honom.

Mattias Eckerman – Hammarby-redaktionen:
– Ricardo Friedrich. För den stora massan en okänd målvakt som anslöt under vintern inför årets säsong till Kalmar FF. Trots spel i både Bodö/Glimt och turkiska Ankaragücü såg jag inte denna prestation komma från brassen. Men som han har presterat, 14 nollor på 30 matcher är inget man skojar bort i första taget. Ricardo är en av många faktorer som stämt i årets upplaga av Kalmar FF och en stor anledning till lagets fortsatta utveckling uppåt i Allsvenskan. Dessutom oerhört sympatiskt människa.



Melvin Malmberg – Häcken-redaktionen:
– Svårt att säga någon annan än Marcus Antonsson här. Att komma från en tämligen misslyckad sejour i Halmstad, till att vara med och fajtas i toppen av skytteligan tillhörande Värnamo är en otrolig bedrift. Utan Antonsson hade Värnamo krigat i botten av serien.

Philip Semmler – IFK Göteborg-redaktionen:
(Då jag redan utsett Mikkel Rygaard till årets bästa spelare, vill jag lyfta fram andra spelare)
– Mohanad Jeahze. Gudarna ska veta att jag har otroligt svårt för människan Jeahze och jag ställer mig tveksam till hur loja Bajenfansen varit inför hans återkomst i augusti, men fotbollsspelaren... Ifjol hade Jeahze och Otieno en tävling om vem som var ligans mest överlägsna ytterback, en match som slutade ungefär lika. I år har motståndarlagen försvårat Otienos genombrott, men fortfarande har inga kunnat stoppa Jeahze. Att vara så bra, sedan strejka sig till en flytt, komma tillbaka och vara ännu bättre, det är bra psyke. Men jag hoppas för Bajenfansen att han lämnar i vinter så han slipper besudla föreningens heder mer än vad han redan har gjort.

Pontus Kroon – Malmö-redaktionen:
– Marcus Antonsson. Fantastisk säsong av Marcus som har vräkt in mål i en nykomling och på så sätt etablerat lilla Värnamo i Allsvenskan.

Arvid Lundkvist – Sirius-redaktionen:
– Marcus Antonsson. Vem hade kunnat ana att Marcus Antonsson skulle vara så jävla bra?

Erik Larsson – Värnamo-redaktionen:
– Marcus Antonsson. Är visserligen ”part i målet” med tanke på mina klubbsympatier, men jag tror Antonsson är den spelare som överraskat mest i relation till förväntningarna som fanns på honom.
 
*  *  *

Vem tycker du är Allsvenskans största utropstecken?
Dela gärna med dig av din åsikt i kommentarsfältet nedan, men kom ihåg att hålla god ton!

Filip Wollin2022-12-05 17:00:00

Fler artiklar om Svensk Fotboll