Copa América: Mexiko 0-0 Ecuador - Tack och hej

Copa América: Mexiko 0-0 Ecuador - Tack och hej

Mexikos medverkan i årets upplaga av Copa América blev kortvarigt. Mexiko lyckades inte ta sig vidare från gruppen, sedan de slutat trea i gruppen. Den sista gruppspelsmatchen mot Ecuador slutade mållöst.

Mexiko och Ecuador kom båda till spel med tre poäng. Ecuador låg strået bättre till i tabellen. Detta då de hade ett mål mer i målskillnad. För Ecuadors del startade de två stora profilerna Moises Caicedo och Enner Valencia. Även den 17-åriga talangen Kendry Paez fanns med från start för Ecuador. Jämfört med de två tidigare gruppspelsmatcherna, valde Jimmy Lozano att göra två ändringar i startelvan. Carlos Rordriguez och Uriel Antuna bänkades till förmån för Cesar Huerta och Orbelin Pineda.


Matchen

Första halvlek höll ett ordentligt tempo. Mycket tack vare Ecuador. Ecuador-spelarna hade mycket energi, var snabba och på hugget. Ett mer sofistikerat Ecuador än på tiden då bland annat Walter Ayovi var aktiv. De använde sig av kanterna. De mexikanska spelarna hade svårt i de individuella situationerna då gästerna var snabba i sina riktningsförflyttningar. Mexikos vänsterback Gerardo Arteaga var väldigt delaktig i Mexikos spel. Han var delaktig i speluppbyggnaden både i första och andra halvlek. Men även för att Ecuador anföll på både hans och Jorge Sanchez kant. Mexiko hade en del fina spelkombinationer som var direkta med fart. Det var en ganska spretigt spel vi fick se. Många bolltapp från båda lagen. Även en hel del avblåsningar, utan att för den del ha tendenser till att bli bråk. Det Mexiko gjorde bra var att man emellanåt hittade fram med diagonala passningar mellan ecuadorianerna - någonting vi inte sett så mycket av i de två tidigare matcherna i mästerskapet. De mexikanska spelarna var uddlösa i Ecuadors straffområde. Avsluten var det dålig skärpa på. Det fanns en situation i inledningen där Mexiko eventuellt skulle ha haft straff för en hands.

Luis Romo var klart godkänd. Även Johan Vasquez och Cesar Montes. Julian Quiñones kom inte alls till rätta som vänsterytter. Hans kvalitéer kom då inte till användning. Detta då han ska ha en roll där han ligger betydligt närmare den centrala anfallaren i banan, eller själv har rollen som "nia". Gimenez hade inte många rätt.

I början av andra halvlek hände det här. Straff eller? Domaren lät spelet fortsätta. Första bytet i matchen kom först i den 67:e minuten. Då gjorde Ecuador ett byte medan Jimmy Lozano valde att göra ett dubbelbyte. Att Lozano valde att plocka ut Orbelin Pineda var väntat. Han stod för en svag insats. Mexiko hade ett par vassare försök att ta ledningen i andra halvlek, jämfört med första. Den 37-årige målvakten Alexander Dominguez, med förflutet i Liga MX, stod pall. För avsut fanns det från båda lagen. De mexikanska avsluten höll för dålig kvalité även i andra havlek. Trots byten lyckades Mexiko inte få hål på Ecuador-försvaret. Jimmy Lozano plan verkade inte ha nått fram till spelarna. Om han nu hade någon. För spelarna spelade ofta runt bollen och detta Mexiko imponerade inte. Precis som i de två andra gruppspelsmatcherna i mästerskapet. Enner Valencia stod för en godkänd insats. Moses Caicedo gjorde inget större intryck på undertecknad. 


Det tog slut här
Här tog det stopp för Mexikos del. Mexiko slutade trea i gruppen, vilket gjorde att de inte lyckades ta sig vidare från gruppen. Det kan inte ses som någonting annat än ett misslyckande.


Mexiko (4-3-3)

Julio Gonzalez

Jorge Sanchez
Johan Vasquez
Cesar Montes
Gerardo Arteaga (90' Alexis Vega)

Luis Chavez
Luis Romo (85' Erick Sanchez)
Orbelin Pineda (67' Guillermo Martinez Ayala)

Cesar Huerta (67' Uriel Antuna)
Santiago Gimenez
Julian Quiñones (86' Jordi Cortizo)


Ecuador (4-2-2-2)

Alexander Dominguez

Angelo Preciado (90+1' José Hurtado)
Felix Torres
Willian Pacho
Piero Hincapie

Alan Franco
Moises Caicedo

Kendry Paez (67' Alan Minda)
Jeremy Sarmiento (76' Angel Mena)

Kevin Rodriguez (76' Carlos Gruezo)
Enner Valencia
 

Ossian Lindströmossianlindstrom@hotmail.com@OssianOsito2024-07-02 01:45:00
Author

Fler artiklar om Mexiko