Silly Season 13/14 IFK Vänersborg: Två juniorer uppflyttade i A-truppen
Marcus Sixtensson-Ottosson (till höger) blir assisterande tränare i IFK Vänersborg.

Silly Season 13/14 IFK Vänersborg: Två juniorer uppflyttade i A-truppen

Välkommen till IFK Vänersborgs Silly Season-sidan för bandysäsongen 2013/2014. Här kommer truppen, nyförvärv och spelarförluster att uppdateras kontinuerligt. Enbart trovärdiga ryktesuppgifter som publicerats av andra media kommer att tas upp här. Kommentatorsfältet är öppet så välkomna att diskutera, ha synpunkter och önskningar eller dela med er av rykten ni snappat upp någonstans.

Senaste uppdateringen i röd text.

SENASTE NYTT: Skyttekungen Joakim Hedqvist förlänger sitt kontrakt med ytterligare två år utöver det år som återstod på det gamla kontraktet, och är således IFK-spelare fram till 2016. 


SPELARTRUPPEN 2013/2014
Martin Röing
Richard Wallin Kamperin
Johan Skatz
Petter Andersson
Henric Eriksson
Johan Koch
Christoffer Fagerström
Emil Viklund
Robin Lundqvist
Alexander Zitouni
Andreas Eriksson
Nils Berner
Joakim Hedqvist

Adam Blomster (Junior)
Didrik Land

Olle Sundin
Victor Carlsson (Junior)
Gabriel Bridholm

Mattias Andersson
Adam Herou Löf (Junior)
Joakim Johansson (Junior)


NYFÖRVÄRV

Mattias Andersson (Blåsut)

Den spelare som ska konkurrera med Gabriel Bridholm om platsen i IFK:s mål de kommande två åren hämtar IFK från andra sidan Arena Vänersborg, från grannklubben Blåsuts omklädningsrum. 25-årige Mattias Andersson, fostrad i Gripen där han som ung var andremålvakt bakom just Bridholm, anses allmänt vara södra allsvenskans främste målvakt och har så varit i flera år. Därför är steget till högsta serien naturligt. Mattias är en snabb och smidig målvakt som kan göra spektakulära räddningar. Det ska bli väldigt intressant att se vad han kan göra på elitserienivå. Välkommen till stans bästa lag, Mattias!

Olle Sundin (Gais)
Den Selångerfostrade halven/mittfältaren Olle Sundin är IFK:s första nyförvärv för säsongen. Olle är en skridskostark spelare med bra teknik och fin blick för spelet och framför allt ett bra passningsspel i djupled både längs isen och i luften. I Gais, där han allt som oftast har spelat halv, har det på två elitseriesäsonger blivit 7 mål och 16 assist. IFK har uppgett att de enbart är intresserade av att värva spetsspelare och i Olle Sundin har IFK fått en spelare som vill ha boll, vill driva spelet och som kan hota motståndarna med öppnande passningar. Vi hälsar Olle varmt välkommen till IFK Vänersborg!


FÖRLUSTER

Rasmus Josefsson (Blåsut)
20-årige Rasmus Josefsson lämnar IFK och återvänder till moderklubben Blåsut, där han spelade fram till 15-årsåldern innan han gick över till IFK för att spela juniorbandy. Där har det blivit ett antal SM-finaler i både P18 och J20 och de två senaste säsongerna har säsongen avslutats med J20-guld. Rasmus har även varit aktuell för pojklandslagen och ingick förra säsongen i IFK Vänersborgs A-lag. Blåsut får således en ung och mycket lovande spelare som haft en fin utvecklingskurva att bygga sitt lag kring, och Rasmus får värdefull A-lagsrutin i allsvenskan. Förhoppningsvis får vi se Rasmus tillbaka i den blåvita tröjan om några år igen!


David Erkenborn (Gripen)
IFK:s andremålvakt de senaste sju åren är klar för Gripen Trollhättan, där han av allt att döma ersätter Jon Karlsson. Garanterad speltid är enligt David Erkenborn det främsta skälet till övergången och därmed får Gripen en riktigt bra målvakt i sin fortsatta jakt på elitserien. Tack för allt, "Erken", lycka till och hoppas IFK får möta dig i elitserien inom kort!


Anders Englund (klubb ej klar)
Ju längre säsongen gick, desto mindre speltid fick Anders Englund i IFK. Nu har klubben valt att inte förlänga hans kontrakt. Vi säger tack för tiden IFK och önskar Anders ett stort lycka till i framtiden.

Marcus Sixtensson-Ottosson (blir assisterande tränare)
Den hårdföre försvararen hade inga planer på att avsluta spelarkarriären men när det stod klart att IFK valde att satsa på den yngre egna produkten Johan Skatz nästa säsong och istället erbjöd "Sixten" ett jobb som assisterande tränare, så valde han att gå i resten av familjens fotspår och inleda sin tränarkarriär. Pappa Ingemar har ju bland annat tränat IFK Vänersborg och Gripen, de sistnämnda tillsammans med sonen tillika Marcus bror Fredrik. Nuförtiden tränas Gripen som bekant av den tredje brodern Sixtensson, Johan. Vi tackar Marcus för insatserna på isen och ser fram emot att se honom styra och ställa utanför densamma nästa säsong!


Christoffer Norin, 22 år (avslutat lån)
Lånades in från Villa inför säsongen, men i början av året avslutades lånet och Christoffer avslutade säsongen i Lidköpings AIK.



FÖRLÄNGDA KONTRAKT

Martin Röing (1 år)
Richard Wallin Kamperin (2 år)
Andreas Eriksson (2 år)
Alexander Zitouni (2 år)
Johan Koch (2 år)

Adam Blomster (3 år)
Didrik Land (3 år)
Gabriel Bridholm (2 år)
Joakim Hedqvist (3 år)


UPPFLYTTADE JUNIORER

Adam Herou Löf (18 år)
Efter att ha imponerat på försäsongen har halven/mittfältaren Adam Herou Löf flyttats upp i A-truppen på permanent basis. Adam är en duktig skridskoåkare med god teknik och gott spelsinne och har IFK Vänersborg som moderklubb. Var förra säsongen med och spelade i P19-landslaget.

Joakim Johansson (18 år)
Den allroundskicklige försvararen Joakim Johansson har efter flera fina insatser i A-laget under hösten belönats med en plats i A-laget. Joakim är lagkapten i J20-laget, har ett bra skott och bra skridskoåkning och kan användas både på mittfältet och i backlinjen.


Victor Carlsson (19 år)
Victor är en skridskostark och placeringssäker försvarare med vårdat passningsspel och bra klubbteknik som för det mesta spelat libero men ibland även spelat halv i juniorlag. Victor Carlsson blir den andra junioren i truppen tillsammans med Adam Blomster.



RYKTEN IN
-


RYKTEN UT
-

 

IFK-redaktionen2013-10-03 17:07:00
Author

Fler artiklar om Vänersborg