Oakwell, 2023-04-22 16:00

Barnsley - Oxford
2 - 0

2-0 vinst för Barnsley hemma mot Oxford

2-0 vinst för Barnsley hemma mot Oxford

Barnsley tog en stabil seger mot ett Oxford som kändes ganska tama i sin offensiv. Segern igår betydde också att laget nu har nio raka segrar hemma på Oakwell.

Segern igår betyder att Barnsley kommer att sluta som sämst fyra i tabellen och därför kommer att få avsluta hemma i playoff semi-finalen. Vilket lag som man kommer att få möta är däremot högst osäkert, det står emellan  Bolton, Derby och Peterborough.
Om vi tittar på gårdagens match så tycker jag att Barnsley har ganska bra på kontroll över händelserna. Segern var rättvis även om Oxford hade mycket boll och stack upp och hotade emellanåt.
Det var också Oxford som skapade matchens första målchans i matchminut 8, Mads Andersen kom lite snett så att O`Doncor kunde ta sig runt och komma till avslut från ganska snäv vinkel. Avslutet hamnade dock i burgavelns utsida utan att Harry Isted behövde ingripa.
Nästa chans var Barnsleys och den borde nog ha genererat i måljubel. Kane hittade Larkeche på vänsterkanten som slog in ett perfekt inlägg mot den bortre stolpen. Där fick sedan Slobodan Tedic gå upp ganska ostört och nicka, han styrde ner den i backen från nära håll men Oxfords Eastwood hann över och ner och kunde styra bollen ut till hörna. En riktigt bra räddning.
Nästa målchans skulle bli en bjudning från Barnsley, Adam Phillips slog en dålig hemåtpass som skapade oreda i Barnsleys försvar, Andersen kom in lite sent när han försökte styra upp situationen och det genererade en frispark i mycket farligt läge för Oxford.
Brannigan slog den hårt i "målvaktens" hörn efter att en annan spelare först hoppat över bollen. Men Isted hade inte fallit för frestelsen med att tjuva ett par steg åt den sidan som muren ska täcka och han kunde därför ganska kontrollerat rädda bollen ut till hörna.
Barnsley avslutade den första halvleken bra, Devante Cole var bara en hårsmån från att styra in Adam Phillips inlägg i minut 43. Men Phillips skulle fortsätta med att slå bra inlägg, 3 minuter senare hittade han in till Tedic vid den första stolpen som med en lätt touch styrde in 1-0 vid den bortre stolpen.
Ett psykologiskt viktigt mål att få för Barnsley, precis innan halvtidsvilan.
Barnsley kändes som det farligare laget under den första halvleken, men statistiskt var den jämn. 50-50 i bollinnehav och 4-3 i avslut till Barnsley.

Halvtid 1-0

Andra halvlek var bara fem minuter gammal när Barnsley skulle skapa ett koppel med bra målchanser. Först tog sig Phillips fram till ett bra skottläge, bollen träffade dock en försvarsspelare på vägen och gick strax utanför Oxfords mål till en Barnsleyhörna. Connell slog den bra och i mitten var det Bobby Thomas som nådde högst och fick iväg en bra nick som ändå Eastwood räddade. Returen fångade Kitching upp på högerkanten och han spelade den bakåt till Adam Phillips. Det blev som en repris på det första målet, återigen Phillips med inlägget och Tedic med en lätt skarv i boxen och 2-0 för Barnsley. 

Barnsley har sedan bra kontroll över matchen fram till 94:e minuten när Yanic-Sonny Wildshut ska få två riktigt bra lägen att reducera. Vid det första fick han bollen snett inåt bakåt, mitt i boxen, men han rullade bollen precis utanför Harry Isteds högra stolpe.
På den andra chansen en minut senare stod ändå Wildshut för en bra nick, men Isted stod för en ännu vassare räddning där han precis lyckades att hålla bollen på rätt sida linjen.
Ändå en stabil 2-0 seger, hela laget gör en bra match men extra beröm ska Phillips och Tedic ha som låg bakom båda målen.  
Nästa match för Barnsley spelas redan på tisdag, det är den tidigare uppskjutna matchen mot Ipswich. Även den spelas hemma på Oakwell där vi nu har 9 raka segrar. Skulle det också bli en tionde så gör vi det ändå lite spännande inför de två avslutande omgångarna. För vi kommer som sagt att sluta som sämst fyra i tabellen, men vid vinst så finns i alla fall chansen kvar på topp två och direktuppflyttning, även om den möjligheten är försvinnande liten. 

Barnsley-Oxford 2-0

1-0 Tedic 45+1
2-0 Tedic 51

Publik: 12291

Laguppställning 3-5-2

Isted
B.Thomas, Andersen, Kitching
Williams, Phillips(Benson),Connell(Russel), Kane, Larkeche(Cundy)
Tedic(Norwood), Cole(Watters)

Tony Karlssonbolantony@hotmail.com2023-04-23 10:47:13
Author

Fler artiklar om Barnsley