Tottenham Hotspur Stadium, 2023-02-26 14:30

Tottenham - Chelsea
2 - 0

Romeros Spurs är ett hårt lag
Cristian Romero är en fantastisk försvarare.

Romeros Spurs är ett hårt lag

Tottenham besegrade Chelsea med 2-0 efter en hård kamp. I Cristian Romero har Tottenham en spelare som aldrig ger vika. Så när Oliver Skipp och Harry Kane sätter bollarna blir det tre poäng.

Tottenham mot Chelsea. Den hetaste matchen mellan två lag som vill spela derby så som derby ska spelas. Det spelar ingen roll att Chelsea går dåligt. Chelsea bjuder alltid upp till kamp när det är match mot Spurs. Så det är tur att Spurs har en härförare som Cristian Romero.


Hård kamp
Ett derby ska vara hårt. Cristian Romero ska kunna provocera Thiago Silva. Men Thiago Silva ska inte få ge en medveten armbåge i ansiktet. Sen sna Hakim Ziyech vara glad att Stuart Attwell räddade honom från det röda efter att han delat ut en tackling för gult kort och följt upp med ett viftande i ansiktet för minst ett gult kort till. Visst spelades det en del fotboll också. Men inte mycket. Pierre Emile Højbjerg hade ett skott i stolpen. Det var det. Men det var en kamp som alla vill se i ett derby.

Tottenham startade den andra halvleken på bästa sätt. Man satte tryck direkt och Oliver Skipp drog till från distans. Spurs tog ledningen och man gjorde det riktigt bra därefter. Det hängde ett andra mål i luften, och tillslut satte Harry Kane dit en hörna. Spurs tog en mycket viktig seger hemma mot Chelsea.


Spurs defensiv sitter
Spurs har haft defensiva problem. Men den senaste tiden har det sett annorlunda ut. Eric Dier leder defensiven från en central position, men det är Romero som ger det där extra som får alla motståndare att vända hem istället för att anfalla. Hugo Lloris är skadad, men när försvarsspelet ser ut på detta sätt är det lätt att vara målvakt i Tottenham.

Mål: 1-0 Skipp (46), 2-0 Kane (82)

Bäst i Spurs: 
+++ Romero
++ Royal
+ Dier

Spurs lag:
Forster
Romero Dier Lenglet
Royal Højbjerg Skipp Davies
Kulusevski (Son 79) Kane Richarlison (Porro 89)

Bror Hemmingbrorhemming@gmail.com2023-02-26 16:32:00
Author

Fler artiklar om Tottenham