FA-Cupen: Inför Wrexham- Sheffield United
Kan Sheffield United fortsätta vinna även i FA-Cupen? På söndag möter man Wrexham i nästa omgång.

FA-Cupen: Inför Wrexham- Sheffield United

På söndag åker Heckingbottom och Sheffield United till Wales för att möta pop-laget Wrexham i nästa omgång av FA-Cupen. En intressant match väntar mot ett Wrexham som har gått bra i cupen.

På söndag är det åter dags för FA-Cupen och i år verkar det som om The Blades faktiskt satsar lite på Cupen. Självklart är det så att seriespelet är den viktigaste prioriteringen men cupen kan ändå ge en chans att låta vissa spelare få lite speltid om man går vidare. I normala fall skall Sheffield United vinna mot ett National League-lag som Wrexham men cupen är cupen så jag låter det vara osagt. Mycket beror även på hur The Blades ställer upp. Kommer Heckingbottom att låta vissa spelare vila eller kommer man att köra med det starkaste manskapet man kan hitta. Det är den stora frågan?


I den eventuella laguppställningen nedan så tror redaktionen att Heckingbottom kommer att spela med Davies i mål. Känns bra att låta honom få chansen i FA-Cupen och samtidigt vila Foderingham. I försvaret fortsätter Egan och Basham tillsammans med Robinson. En stark trio och samtidigt låter man Ahmedhodzic vila. På mitten fortsätter Baldock, Doyle, Lowe, Osborn samt eventuellt Bogle. När det gäller anfallet tycker redaktionen att Jebbison ska få spela och eventuellt kan Sharp starta från början. Detta är en mycket eventuell laguppställning och den kan mycket väl se helt annorlunda ut på söndag i Wales. Det blir intressant att se hur Heckingbottom tänker kring den här matchen i och med uppflyttningskampen i Championship? Allt klarnar troligen när man får se laguppställningen för Sheffield United på söndag. En intressant match väntar i vilket fall som helst. Skulle Sheffield United åka ut så blir det full fokus på Championship och skulle de vinna så blir det spännande att se vilka de i så fall möter i nästa omgång av cupen!

Eventuell laguppställning för Sheffield United på söndag kväll:

Davies
Egan
Basham
Robinson
Baldock
Doyle
Osborn
Lowe
Bogle
Jebbison
Sharp

Motståndarna
Wrexham ligger just nu på en 2:a plats i tabellen efter serieledande Notts County i National League. Laget siktar på att gå upp i League Two och är som noterat på god väg att göra just detta. Klubben ägs av den amerikanske filmstjärnan Ryan Reynolds och är något av ett pop-lag i de lägre divisionerna. Man spelar hemma på Racecourse Ground och Arenan rymmer cirka 10700 åskådare vilket innebär att det troligen blir svårt för Sheffield Uniteds fans att se matchen på plats. Laget tränas av Phil Parkinson och i den senaste omgången av FA-Cupen vann man mot Coventry på bortaplan med 4-3, vilket imponerade.

Spelare som har imponerat är bland annat Mullin med hela 25 mål på 29 matcher. Wow! Andra spelare som har imponerat är Palmer med 12 mål, Hayden med 11 mål samt Lee med 6 mål framåt.
Rent historiskt har lagen enbart mötts 7 gånger i Wrexham samt två gånger på Bramall Lane. Nedan följer resultaten i Wrexham!


Samtliga möten i Wrexham mellan lagen:

1979-02-28.   Wrexham- Sheffield United 4-0
1983-02-26.   Wrexham- Sheffield United 4-1
1983-11-19.   Wrexham- Sheffield United 1-5
1988-12-05.   Wrexham- Sheffield United 1-1
1989-01-17.   Wrexham- Sheffield United 2-1
1997-08-12.   Wrexham- Sheffield United 1-1
2004-09-21.   Wrexham- Sheffield United 2-3

Statistik.    7.     2.     2.     3.    12-15


Up The Blades 


UTB 

Ola Paulsson 2023-01-24 13:02:59
Author

Fler artiklar om Sheffield U