Inför Nottingham Forest - Manchester United

Inför Nottingham Forest - Manchester United

Dags för femte omgången av FA-cupen på City Ground, och för motståndet står De Röda Djävlarna från Manchester Onsdag 28 februari kl 20:45 Viaplay

Nottingham Forest får besök av Manchester United på City Ground i den femte omgången av FA-cupen. De båda lagen kommer från förluster senast i Premier Leauge, och vill vända den negativa trenden.

The Tricky Trees resa till Birmingham slutade som väntat med förlust, mot det stora utropstecknet Anton Villa med 4-2. 

The Red Devils kom till spel mot Fulham på Old Trafford med fyra raka vinster i ligan, men åkte oväntat på pumpen med 2-1. Till sitt försvar kan nämnas den digra skadelistan på hela sju spelare, och att London laget gör segermålet på övertid.



De båda röda lagen drabbade samman den trettionde december på Trentside i ligan, och hemmalaget vann med 2-1.

Nu är det FA-cupen som gäller och det kommer att bli en tät och jämn drabbning, som till och med kan gå till förlängning. 

Det lag som vinner går till kvartsfinal, men för Forest är frågan hur mycket kraft man ska ödsla på detta. Det med tanke på den prekära situation som man befinner sig i ligan. Dessutom när Evertons överklagan till viss del gick igenom, och de fick tillbaka fyra poäng. 

Skadeläget:

-Nuno Tavares har en okänd skada han fick i matchen mot West Ham, och det är troligen veckor innan han blir aktuell.

-Chris Wood dras med en ljumskskada och får behandling dagligen, men det dröjer ännu ett tag.

-Ola Aina har även han en okänd skada. Enligt vår gaffer skadade han sig i semifinalen(AFCON), men deltog trots det i finalen. Svårt att veta hur länge?

-Ibrahim Sangaré har problem med en knäskada som även han fick under spel i Afrika. Det finns ingen fastställd tid honom heller?

-Willy Boly var den tredje som av någon anledning kom tillbaka skadad även han. Väldigt lite information gällande alla tre spelarna?

-Gonzalo Montiel har haft en vadskada, men är den som är närmast en återkomst in i laget.

-Taiwo Awoniyi Spelade endast 45 minuter senast, men om han känner av någon skada är okänt? Oavsett vilket så tror jag att han vilas från start till förmån för Divock Origi.



Min startelva:
Matz Sels * Harry Toffolo * Moussa Niakhate * Andrew Omobamidele * Gonzalo Montiel * Nicolás Domínguez * Ryan Yates * Anthony Elanga * Giovanni Reyna * Callum Hudson-Odoi * Divock Origi

 

Jan Gustafsson@janne25guss2024-02-27 17:55:00
Author

Fler artiklar om Nottingham

Nottingham Forest besegrar Liverpool med 1-0 på Anfield, efter en taktisk triumf för Nuno Espirito Santo. Sammandrag/Spelarbetyg