2023-01-14 16:00

Reading - QPR

Inför Reading - QPR

Det s k Hoops-derbyt går av stapeln på lördag

Årets första match i The Championship slutade med förlust mot WBA med 1-0 och hade det inte varit för Lumley i mål hade matchen varit över efter tjugo minuter. Nu dröjde det till den 60e minuten innan Dike gjorde matchens enda mål, vi var bättre i den andra halvleken men sett över hela matchen kan vi inte klaga på resultatet. Det gick bättre i FA-cupen mot ett skadedrabbat Watford, seger med 2-0 i en match där det bara återstod fem spelare av 22 från mötet i serien. Båda målen kom på tilläggstid i båda halvlekarna, först var det Abrefa som gjorde sitt första mål för a-laget i sin andra match från start, 19-åingen slog ett inlägg som seglade in i bortre hörnet, han förklarade efter matchen att det var meningen men det var ingen som trodde på honom. Shane Long gjorde det andra målet och han är nu både Readings yngste och äldste målskytt i FA-cupen, han har gjort mål under 2000-talet, 2010-talet och 2020-talet, legend givetvis. Sedan lottades vi som vanligt, sjunde mötet sedan 1996, mot Man U. Fansen är inte glada över matchtiden (kl 21:00) då sista tåget till Reading går 22:25 och biljettpriset väckte viss uppmärksamhet då hemmalaget tar £46 för en biljett…

Nåväl, nu väntar QPR på hemmaplan och där har vi varit överraskande starka den här säsongen, vi är just nu fjärde bästa hemmalag där de tre före oss har en match mer spelad. Paul Ince har haft 24 av 25 man i träning, det är bara Moore som saknas efter det att han återigen drog på sig en skada och blir borta tre-fyra veckor. Det verkar dock som om Hutchinson och Tetek ännu inte är i matchform och att Azeez är tveksam medan det är mera positivt om Tom Holmes. Carroll och Mbengue har skrivit på nya kontrakt, 18 månader respektive resten av säsongen vilket är positiva nyheter. Hur ska vi då ställa upp imorgon mot QPR? Ince ändrar alltid på någon position men förmodligen är startelvan ganska nära den som inledde mot WBA: Lumley; Guinness-Walker, Yiadom, Dann, McIntyre, Hoilett, Loum, Hendrick, Ince, Meite, Carroll.

Gästerna har bara vunnit en gång sedan oktober och har dessutom en ny tränare i Critchley då Beale tackade ja till att åka till Glasgow och ta över deras Rangers. Man var dock väldigt nära en seger mot Sheffield U som kvitterad med matchens sista spark. QPR åkte ur FA-cupen mot Fleetwood förra helgen, Critchley har krävt en reaktion på det debaclet imorgon. Man har lånat in Jamal Lowe från Bournemouth och det är inte goda nyheter för oss då han har gjort mål i sina tre senaste besök i Reading. Chair är en spelare att se upp med men även Dykes som gjorde båda målen i QPRs seger i mötet på Loftus Road.

Paul Ince inför matchen: "Right now we’ve got two tough games – QPR here on Saturday and then Stoke away the following weekend. And we have to address them first before there is any talk on the club. And this weekend is a big game for us. There’s not a lot between the two teams. QPR were a few seconds away from beating Sheffield United in their last league game and they’ll be like a wounded animal after their cup loss. They will be looking to bounce back for sure. They are a very dynamic side, they have got some top, top players – Chair has just come back from the World Cup, Willock has been out but he looks like he’s back to his best. They are a very good side. Everything about them is going to be tough. We have to make sure we are structurally right, but it should be a good game and I’m looking forward to it. Other Championship teams will get stronger in January and my phone doesn’t stop ringing in the transfer window. But our hands are tied behind our back - that is where we are as a club. As a manager, I’d like to bring in one or two new faces just to give the club a bit of a lift. But at the moment we can’t do anything. So we will go with what we’ve got and I’m pleased with what we’ve got. We’ve got a squad of 25 players and what they have given me so far has been great. But we’ve not had 25 players available all season – I think today was a record with 24 of them, all but Liam Moore, out there in some shape or form. And it’s nice to have options. Normally it has taken me 5 or 10 minutes to pick the team, because it’s there in front of you. Now with options it’s taking me an hour and a half - what if I do this or that...”