Leicester - Birmingham 2-1

Leicester tog en obeskrivligt viktig trepoängare under lördagen och har nu greppet om förstaplatsen.

Det var en minst sagt lyckad helg för Leicesters supportar. Laget gjorde jobbet, och samtidigt tappade konkurrenterna poäng.

Leicester tog direkt taktpinnen mot Birmingham och liksom majoriteten av matcherna under säsongen så ägde Rävarna i princip allt bollinnehav.

Däremot så saknas stundtals kreativitet i sista tredjedelen och ibland är känslan att vi spelar lite väl långsamt, vilket gör det enkelt för motståndarna att försvara.

Leicester skapade inte många heta målchanser, men var i alla fall effektiva när chansen gavs.

En tilltrasslad situation i straffområdet ledde till att Kiernan Dewsbury-Hall kunde placera in 1-0.

Birmingham fick en gratisbiljett in i matchen precis innan halvtidsvilan då Mads Hermansen gav bort ett kvitteringsmål. Leicester var flera gånger övermodiga i backlinjen, så det var ingen chock när misstaget tillslut kom.

I den andra halvleken var det hemmalaget som tryckte på för ett segermål och det dröjde till den 87:e minuten innan segermålet gjordes.

Dennis Praet och Yunus Akgun gjorde pigga inhopp från bänken och båda var i allra högsta grad involverade när Stephy Mavididi kunde nicka in 2-1.

Jubel på King Power Stadium och en vinst som gör att Leicester leder ligan med en match mindre spelad än Leeds och Ipswich som båda förlorade sina respektive matcher.

Tajt spelschema nu och på tisdag väntar en tuff bortamatch mot Millwall.