Aldijana Talic: ”Vi finns här för att hjälpa dig vidare”  

Aldijana Talic: ”Vi finns här för att hjälpa dig vidare”  

”Av fans, för fans.” En mer initierad skribentskara går inte att hitta, någon annanstans inom den svenska sportrapporteringen. Det vågar jag påstå såväl som chefredaktör, som konsument av sporttexter och inte minst som före detta skribent och trogen läsare av SvenskaFans.

Den kunskapsnivå som en inbiten supporter har spänner över år och dagar av kärlek för sin klubb, sitt lag och sina spelare. När en sådan supporter väljer att skriva på SvenskaFans, då vet vi att vi får all info vi någonsin kan önska oss om just det laget, den matchen eller den formstatusen. När sen motståndarlagets supporter gör detsamma, ja då har vi fått allt vi kan önska oss inför en match i ett transferfönster eller under ett mästerskap.

När jag, 2009, sökte mig till SvenskaFans och ville skriva om mitt Milan öppnade Henrik Edman och Kaveh Golestani, som då var redaktörer på lagsidan, upp dörrarna för mig. Jag skulle precis påbörja min journalistutbildning och hoppades kunna förvärva mer erfarenhet, bli publicerad och därmed ha något att visa upp som ett första arbetsprov. Detta utöver min genuina kärlek för Milan som klubb och lag, som drev mig in i journalistyrket överlag. Vem vill inte jobba med det man älskar?

Så jag vågade sadla om. Från en sån akademiker och lingvist till att kasta mig ut i journalistiken.

Det var ett ganska hårt klimat. Inte inom SvenskaFans och hos oss inom redaktionen, utan därute, i kommentarsfälten och emellanåt på Twitter och i den egna inkorgen. Som läsare var man inte helt bekväm med att vi tjejer och kvinnor fanns på dittills hyfsat krattad manege. Dock ska sägas att de positiva reaktionen och kommentarerna alltid segrade över de andra. Jag kände mig stolt över min plats i kollektivet SvenskaFans och växte med uppgiften.

Min resa därefter tog sig några omvägar rent journalistiskt för att sen leda hela vägen tillbaka hit, till SvenskaFans. Ett häftigare och mer utmanande jobb får man leta efter! Hur samlade vi än är, alla vi som göra SvenskaFans till vad det är, så är vi ingen homogen grupp. Vi älskar, skriver, klagar och summerar på olika sätt. Vill mycket och har bestämda åsikter. Men vi är ändå ett för vi enas i något som är större än oss som individer. Vilket vi är snabba med att inse.

Jag har uppskattat varje del av min resa med SvenskaFans. Att ”det” fanns där för mig och att där fanns personer som fortfarande finns och gör SvenskaFans till vad det förblivit och välkomnar nya och gamla skribenter in i värmen för första gången och igen.

Låt din resa börja från där du står och med de ambitioner du har. Vi finns här för att hjälpa dig vidare vart det än leder dig.

Välkommen med din intresseanmälan!

Skicka din ansökan till: info@svenskafans.com

Aldijana Talic2022-07-15 12:30:00

Fler artiklar om SvenskaFans