Officiellt: Ben Arfa har skrivit på – Nathaniel Clyne på ingång?
Ben Arfa, här i Rennes, kommer närmast från en kort sejour i Valladolid.

Officiellt: Ben Arfa har skrivit på – Nathaniel Clyne på ingång?

Bordeaux värvade inte alls under transferfönstret. Nu börjar det röra på sig.

UPPDATERING:
Två dagar för sent börjar det röra på sig i Bordeaux. Hatem Ben Arfa genomförde sin läkarundersökning utan problem.

Han har skrivit på för ett + ett år. Trovärdiga uppgifter menar att han gått ner ordentligt i lön för att få spela fotboll. "Under 100 000 euro i månaden", menar samstämmiga rapporter. Mindre än en femtedel av vad han ska ha tjänat i PSG häromåret.

Vilken version av den ojämna bolltrollaren vi får, det återstår att se. Kan någon få fart på Hatem igen är det antagligen tränaren Jean-Louis Gasset, som även ska vara en av anledningarna till att det till slut blev just Bordeaux för Ben Arfa.

Eftersom Les Girondins inte kan göra saker som andra, till exempel värva spelare när fönstret är öppet, så kan det komma mer.

I Ryssland, där mercaton pågår fortfarande, kastar Spartak Moskva sina blickar på högerbacken Youssouf Sabaly. Bordeaux är öppna för en försäljning om man lyckas få in en ersättare.

Den nya ytterbacken ska redan vara identifierad: Nathaniel Clyne, tidigare bland annat i Liverpool och Bournemouth. 29-åringen står utan kontrakt och går alltså att plocka in om Bordeaux kommer överens med spelaren om de personliga villkoren.

***

Text från 11.00 
Under tidernas längsta transferfönster blev Bordeaux unika i Frankrike. Som enda Ligue 1-klubb stod man på noll i inkorgen när mercaton stängde i måndags – inte en enda spelare hade värvats, tio hade lämnat.

Supportergruppen Ultramarines fortsätter protesterna. Den största fansajten, Girondins4ever, kallar ägarna King Street för ”den största skammen i klubbens historia”. FCGB bildades 1881.

Kanske får vi ändå in en joker så här dagarna efter Silly Season. De senaste veckorna har klubblöse Hatem Ben Arfa flörtat med les Girondins – tränare Jean-Louis Gasset har svarat artigt att han gärna plockar in 33-åringen om förutsättningarna är de rätta. Läs: om Ben Arfa sänker sina lönekrav i diskussionerna med sportchefen Alain Roche.

Nu uppger flera regionala källor att den tidigare Lyon-, Marseille-, PSG-, och Rennes-spelaren är på väg till träningsanläggningen Le Haillan för att lösa de sista detaljerna och sedan, kanske, krita på ett papper som binder honom till Bordeaux i ett + ett år.

John Cederblad2020-10-07 22:00:00

Fler artiklar om Bordeaux