Roazhon Park, 2021-01-09 21:00

Rennes - Lyon

Inför: Rennes - Lyon
KTE är tillbaka!

Inför: Rennes - Lyon

Omgång 19, och efter denna matchen så är halva säsongen spelad. För tillfället så går det bra för Lyon, det är bara att njuta och hålla tummarna för att det fortsätter. Denna matchen spelas på bortaplan, på Rennes hemmaarena, Roazhon Park.

Förra omgången var bra för Lyon. Själva vann vi vår match mot Lens men våra värsta konkurrenter misslyckades med sina matcher. 
PSGs första match under Pochettino, borta mot ASSE, slutade med oavgjort. Lyssnade f.ö på en pod om just PSGs val av tränare. Han anses bra men har mer än 500 matcher som tränare utan att ha vunnit en enda trofé? Rätt val? Återstår att se, denna helgen möter dom Brest.

Lille förlorade sin match hemma mot Angers. Denna helgen åker dom till Nîmes, sist i tabellen.

Marseille vann sin match mot Montpellier men ligger fortfarande 2 matcher efter. Även om dom vinner bägge, när det nu kan bli, så ligger dom efter Lyon.

Så nu gäller det att hålla i denna ledningen! Det skulle kännas lugnare om inte Lyon lade ner i slutet av så gott som varenda match! Varför inte fortsätta framåt hela matchen ut, varför sätta in tre försvarsinriktade spelare mot slutet? 

Läget i Lyon
Marcelo är tillbaka till denna matchen.
Leo Dubois som gick av i matchen mot Lens, efter en smäll mot vaden, verkar ha kommit av i tid. Ser inte ut att ha blivit något bestående men av den smällen. Men möjligtvis så börjar han på bänken? Var f.ö en flopp i matchen mot Lens. Inte mycket populär i OL-lägret.
KTE var i träning på torsdagen, så klar för spel!
Även Moussa kom till träningen, har börjat löpträna. Men omges ju då av flyttrykten. 
Bruno G. sitter kvar nere i Brasilien ett tag till.  

Lyon
Fortfarande 1:a, nu med 39 poäng efter 18 omgångar. Detta är Lyons bästa resultat i detta skede av tävlingen sedan 2006-07! Då under Gérard Houllier.
Lyon har nu gjort 100 mål under Rudi Garcia i officiella tävlingar (54 spelade matcher):
65 mål i L1
15 mål i Coupe de France
11 mål i Champions League
9  mål i Coupe de la Ligue

Statistiken säger att Paqueta bidragit stort till att det går bättre för Lyon nu. Han är då iaf min stora favorit. Vilken magisk spelare han är. Jag fattar då inte kritiken från Milans fans.
Som någon skrev: Alla bollar går igenom honom och han förvandlar dem ofta till guld!
Med Paqueta på planen så snittar vi 2,5 mål och 2,7 poäng/match. Utan Paqueta så säger statistiken 1,2 mål och 1,2 poäng/match.

Lyon är obesegrade i sin 7 senaste bortamatcher. Vi har t.o.m vunnit de 4 senaste bortamatcherna (Angers, Metz, PSG och Nice) Det är vårt bästa resultat sedan april-augusti 2019 (också 4).

Kallad trupp:
Lopes, Pollersbeck - Bard, Benlamri, De Sciglio, Denayer, Diomande, Dubois, Marcelo - Aouar, Caqueret, Jean Lucas, Paquetá, Thiago Mendes - Cherki, Cornet, Memphis, Soumaré,  Kadewere, Toko Ekambi

Möjlig startelva:
Lopes - De Sciglio, Marcelo, Denayer, Cornet - Paqueta, Thiago Mendes, Caqueret - Kadewere, Memphis (c), Aouar

Rennes
Hittar vi på tabellens 4:e plats med 32 poäng. 
För första gången denna säsongen så är inte oddsen på Rennes sida ser jag. Lyon tippas vinna, på gott och ont.
Efter en bra start på säsongen så förlorade man alla sina matcher i november. Sedan, efter att man åkt ur CL så vann man nästan alla i december. Man kommer nu närmast från en oavgjord match mot Nantes

I Rennes hittar vi några fd. OL-spelare, som Clem Grenier, Martin Terrier och Romain Del Castillo. 

Mittbacken, tillika Rennes kapten, Damien Da Silva (17 matcher/4 mål) är ute pga skada.
Enligt tränaren Julien Stephan så är han borta mot både OL och Brest (minst).
Även Rugani (1 match), Del Castillo (12 matcher), Maouassa (9 matcher) och Guirassy (11 matcher/3 mål) är frånvarande.

Jag såg f.ö att två Rennes-spelare hotas av avstängning vid ev. gult kort i matchen mot Lyon. Deras avstängningar skulle då träda i kraft mot Lille. Håller de "hoten" dem tillbaka? Spelarna är backen Adrien Truffert (11 matcher/1 mål) och mittfältaren Benjamin Bourigeaud (18 matcher/2 mål). 

Kallad trupp: - (hittar ingen)

Möjlig startelva:
Salin - Traoré, Nyamsi/Soppy, Aguerd, Truffert - Nzonzi, Bourigeaud, Grenier/Camavinga - Doku, Niang/Hunou, Terrier

Domaren i denna matchen heter Mikaël Lesage. Han har dömt Rennes 24 ggr sedan 2012 och det har gett Rennes 9 vunna och 8 förlorade matcher. Det är andra gången denna säsongen som han dömer Lyon. Förra matchen var matchen mot Lille, den slutade oavgjort och Lesage skickade ut Marcelo med 2 gula=rött kort. 

Övrigt
Det är nu klart att det blir CdF för Lyon. Den 9:e eller den 10:e februari går OL in i 16:delsfinal och möter då vinnaren i matchen mellan Châteauroux - Ajaccio. 

Avspark 21.00.
Matchen visas på Viasat Sport 1 samt Viaplay.se

Allez Les Gones, AHOU!

Birgitta Malmborg2021-01-09 04:38:26
Author

Fler artiklar om Lyon

Inför Europa League: Lyon - Olympiakos
Inför L'Olympico: Lyon - Marseille