2021-07-03 18:00

Tjeckien - Danmark

Inför Tjeckien: ”Vägen ligger öppen”

Inför Tjeckien: ”Vägen ligger öppen”

Har Danmark konserverat formen när det blivit dags för kvartsfinal?

Efter överkörningen mot Wales har det blivit dags för Tjeckien i kvartsfinal. Danmark-redaktionens Joakim Forssell går igenom skadeläget och önskar sig en startelva.

***

Nästan en vecka sedan senast. Hur har Danmark lyckats hålla uppe EM-temperaturen?

Temperaturen i landet har iallafall inte sjunkit. Mina vänner i Köpenhamn pratar om EM-feber och det är helt förståeligt. Vägen ligger öppen till en semifinal och det är inte alls omöjligt att det blir final. 
 
Skadelistan fylldes på under en period. Poulsen, Wass, Kjaer, Cornelius… Hur är status inför lördagen och är det någon speciell spelare du är mest orolig för?
Både Poulsen och Kjær ska vara klara för kvartsfinalen enligt danska sportmedier. Just Simon Kjær blev ju utsedd till bästa spelare i åttondelsfinalerna (av UEFA) trots att han fick utgå tidigt och det är klart att det var honom supportrarna oroade sig mest för. Läget känns betydligt bättre om han kan spela. Wass är också tillbaka efter sjukdom och ska kunna spela om Hjulmand vill att han ska lira. 
 
Det blev, lite överraskande, Tjeckien som motståndare i kvartsfinalen. Vad tror du danskarna får se upp mest med?
Patrik Schick har ju sett ruskigt vass ut, men det känns som det danskarna ska akta sig mest för är att underskatta det tjeckiska laget. Danmark har ett bättre lag i grunden och borde kunna utnyttja det.

Du får ta ut en startelva med de spelare du tror kommer att vara redo: hur ser den ut?
Varför ändra på ett vinnande lag? Jag rullar på med samma startelva som sist (men blir inte ledsen om både Wass och Poulsen får en plats); 

Kasper Schmeichel – Andreas Christensen, Simon Kjær, Jannik Vestergaard – Jens Stryger Larsen, Pierre-Emile Højbjerg, Thomas Delaney, Joakim Mæhle – Martin Braithwaite, Kasper Dolberg, Mikkel Damsgaard

Det har sett bra ut på planen. Hur långt tror du att Danmark kan ta sig i EM? Hela vägen?
Känslan börjar bli sådan. Seger mot tjeckerna och det blir antingen Ukraina eller England i semifinalen. Inget av lagen är omöjligt att besegra och om momentumet från de senaste matcherna håller i sig kan det mycket väl bli final. Men det är oändligt långt dit och ett par enorma insatser krävs för att nå så långt.
 

SvenskaFans.com2021-07-02 14:00:00

Fler artiklar om Danmark

Danskt mirakel på svensk mark!